fbpx SEMNAL: La nivel de leadership învățarea nu e valorizată | Learning Network Mergi la conţinutul principal

SEMNAL: La nivel de leadership învățarea nu e valorizată

Open University Business School a făcut recent un sondaj în rândul a 200 de L&D manageri cu experiență și putere de decizie în organizații globale. Imaginea oferită de The challenges of global L&D este una sumbră: două cincimi din orgnanizațiile intervievate spun că nu au o strategie pentru învățare și dezvoltare și aproape jumătate din manageri de L&D cred că învățarea nu este considerată importantă în organizație.

Iată alte date pe scurt:

  • 66% dintre manageri consideră că organizațiile cu o cultură a învățării vor avea un avantaj competitiv în viitor și 62% consideră că abordarea globală a programelor de L&D este un trend în creștere.
  • 60% sunt de părere că învățarea eficientă este un factor cheie de succes al organizație oferind posibilitatarea de adaptare rapidă la schimbări.
  • Peste 50% din manageri consideră că programele de L&D sunt un factor de atracție și retenție a talentelor.
  • Doar 20% din organizații au programe de “share learning” pe toată geografia companiei.
  • În aproape jumătate din organizațiile intervievate, respondenții consideră ca “in depth learning” este în urmă cu câteva “decade”
  • Lipsa de suport a lidershipului organizației pentru programele de învățare continuă să fie o problemă, 42% din respondenți spunând că există o lipsă de direcție din partea liderilor și nu valorizează programele de învățare.
  • Tehnologia învechită și rezistența întâmpinată în teritoriu este o barieră pentru 40% dintre companii în implementarea programelor globale.

Penny Asher – director executiv al Open University Business School a declarat pentru Forbes: “Dorința de a reduce costurile poate avea un impact comercial negativ dacă nu folosești L&D în mod corect. Organizațiile lucrează in “siloz-uri” și performanța este diminuată în momențul în care nu valorifici oportunitatea de a crea sinergii... Învățarea este percepută ca un cost și de multe ori investiția in talente nu se desfășoară neapărat de-alungul organizației. Experimentăm o schimbare profundă care va afecta fiecare departament de L&D. Marjele mai mici de profit și așteptările din ce în ce mai mari ale candidaților și angajaților pun presiune pe găsirea celor mai bune opțiuni pentru programele de L&D – asta pentru companiile care vor să aibă un impact global”

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.