fbpx Sesiunile demo: „degustări” ale programelor de formare | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Sesiunile demo: „degustări” ale programelor de formare

În mod tradițional Exec-Edu deschide sesiunea de toamnă cu un demo open. Pentru anul acesta subiectul ales este finanțe pentru non-finanțiști. Am stat de vorbă cu Monica Minoiu despre conținutul evenimentului din 27 septembrie: Do You Speak Finance.

Learning Network: Cum ați ales tema de anul acesta? Cât este de important pentru un manager să înțeleagă limbajul financiar?

Monica Minoiu: Avand in vedere provocarile economice actuale, tema are foarte mare relevanta si se aplica unei categorii extinse de manageri si anterprenori care trebuie sa inteleaga impactul actiunilor lor asupra afacerilor din care fac parte. Este important ca act de educatie personala, dar si ca un mod de integrare facila in deciziile manageriale care-l privesc in mod direct.

L.N: Este greu să înveți limbajul financiar dacă nu vii din domeniu?

M.M: Daca exista o miza profesionala in legatura cu intelegerea limbajului financiar, atunci nu poate fi greu. In plus, exista si o miza personala: aceea de a-ti administra in mod inteligent finantele proprii sau activitatile de anteprenoriat. In plus, modul de structurare a sesiunilor de curs, care imbina insusirea de concepte cu activitatile hands-on, faciliteaza intelegerea rapida a notiunilor parcurse, astfel incat ele sa poata fi rapid transpuse in practica.

L.N: Care este cel mai mare beneficiu al sesiunii deschise? Cine poate să participe?

M.M: Participarea la cursul demo din 27 septembrie are ca beneficiu principal intelegerea celor mai importanti indicatori financiari si care este rolul lor in luarea deciziilor. Pot participa manageri, antreprenori, dar si persoane fara rol managerial care sunt implicate in decizii financiare sau in activitati de bugetare.

L.N: Ce beneficii au cei care participă la sesiunea de seară dacă decid să se înscrie în program?

M.M: Participantii la sesiunea demo vor avea sansa sa intre in contact cu expertii care sunt implicati in program, sa vada care este stilul de livrare si atmosfera din timpul sesiunilor de curs. Practic, vor participa la un curs gratuit si isi vor face o idee mult mai clara vis a vis de investia ulterioara. De asemenea, participantii la sesiunea demo pot beneficia de diverse discounturi si facilitati de plata.

L.N: Programul de management este amplu, este tema finanțelor pentru ne-finanțiști cea mai apetisantă? Sau mergem pe principiu "eat that frog now"?

M.M: Tema finantelor este importanta si devine cu atat mai apetisanta, cu cat miza este mai mare. Concepte precum indicatori de profitabilitate, lichiditate, prag de rentabilitate sunt esentiali, fie ca vorbim de un start-up sau de o companie matura. In plus, tine si de noi, cei din echipa de experti, sa facem aceste notiuni mult mai usor de digerat si de aplicat. Reusim acest lucru prin exemple din experienta proprie, discutii interactive, studii de caz sau simulari de business

L.N: Cu ce așteptări ar trebui să pășească participanții la acestă seară? Ce subiecte nu acoperă seara?

M.M: Participantii vor avea ocazia sa inteleaga principalii indicatori financiari, dar, mult mai important, sa participe la o discutie de caz interactiva, cu ajutorul careia vor vedea cum se aplica concret acesti indicatori in deciziile de business. Evident ca pe parcursul a 2 ore nu vom putea aprofunda aceste notiuni, care se parcurg in mai multe sesiuni de curs, dar aceasta prima interactiune va fi cu siguranta foarte relevanta.

L.N: Care a fost cel mai neașteptat feedback al participanților de până acum?

M.M: De obicei, astfel de evenimente sunt foarte apreciate de participanti, atat pentru continutul lor, cat si prin faptul ca ele faciliteaza schimbul de idei cu profesionisti cu preocupari similare. Feedback-ul este, mai degraba, in linie cu asteptarile noastre: indiferent ca participantii decid sau nu sa continue sa se dezvolte inscriindu-se la cursurile Academiei EXEC-EDU, ei pleaca acasa cu convingerea ca au beneficiat de informatii valoroase.

L.N: Care este citatul tău preferat despre organizații? 

M.M: "To dream big is a matter of choice; to reach that dream is a matter of dicipline."

Companie
Categorie
Monica Minoiu

EMBA, antreprenor

De cele mai multe ori, participantii imi solicita materiale suplimentare si raspunsuri la... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.