fbpx Simulatorul de business, un joc serios care te transforma in manager de succes | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Simulatorul de business, un joc serios care te transforma in manager de succes

Manageri și aspiranți la rol din toate zările, uimiți-vă! Dacă nu ați auzit până acum de Simulatorul de Business, noi vă dezvăluim secretul. Dacă, totuși, știți oarecum despre ce e vorba, dar nu ați trăit niciodată pe viu aventura, e vremea să treceți la acțiune.

În sfârșit, dacă ați testat deja faimosul Simulator de Business  – care e utilizat la ora actuală de către peste 1 600 de organizații din întreaga lume – cel mai probabil simțiți deja beneficiile la nivel personal și organizațional deopotrivă și împărtășiți colegilor sau partenerilor din valoroasa experiență.

Bun, tot vorbim de Simulatorul de Business (pentru că ne place!), dar hai să vedem ce este un simulator de business. Ați jucat vreodată un joc de strategie? Divertisment și antrenament intelectual în același pachet. Dar ce aveți a ne spune despre finalitatea practică a acțiunii respective? V-ați gândit vreodată că un joc de strategie v-ar putea pregăti de fapt pentru... cariera voastră profesională? Ei bine, Simulatorul de Business este un astfel de joc!

Simulator de Business... sau simulator de conducere a afacerii. Ați auzit, desigur, cu toții, de simulator de zbor. Un pilot nu se poate pregăti complet pentru situații imprevizibile prin zbor efectiv – firește, din cauza riscurilor asociate. Și atunci apelează la un simulator, sistemul cel mai apropiat de realitate, care permite un antrenament intens și eficient pentru situațiile reale ulterioare.

Putem spune că Simulatorul de Business înseamnă pentru un manager ceea ce simulatorul de zbor înseamnă pentru un pilot. El te învață să îți conduci afacerea prin reproducerea unor circumstanțe de business cât se poate de reale.

Mai exact, programul prezintă un model a cinci corporații aflate în concurență pe o piață virtuală, de-a lungul a câteva perioade economice. Participanții sunt grupați în echipe de câte 4-5 persoane, fiecare reprezentând o companie.

La un moment dat, jucătorii vor trebui să ia în grup decizii strategice pentru toate diviziile-cheie ale organizației lor (ca, de pildă, achiziții, producție, marketing, finanțe) pentru a-și conduce organizația în TOP!

Simulatorul de conducere a afacerii este, așadar, practică pură – asezonată însă, firește, și cu intermezzo-uri teoretice, facilitate cu grație de traineri experți. Un joc de strategie care îți dezvoltă capacitatea de a lua decizii de afaceri, luând în considerație simultan o serie de parametri care influențează succesul unei companii. O întrecere dinamică, lipsită de riscuri, dar care te echipează complet pentru riscurile – și succesele! – din businessul real.

Hai să vedem, pe scurt, și care sunt principalele beneficii de care te poți bucura dacă decizi să intri în această competiție:
  • Înveţi să păstrezi controlul afacerii în situaţii dificile.
  • Îți dezvolți o perspectivă de ansamblu, care îți permite să iei decizia corectă.
  • Îți extinzi capacitatea de a gândi şi de acţiona într-o manieră interdisciplinară.
  • Înveți să definești şi să rezolvi probleme.
  • Îți îmbunătăţeşti abilităţile de lucru în echipă.
  • Îți dezvolți capacitatea de a lua decizii în grup.
  • Îți exersezi abilităţile de prezentare.

Să mai spunem că Simulatorul de Business are o istorie de peste 40 de ani, vreme în care a fost folosit cu succes de companii de renume precum Bosch și Siemens, de universități și școli de afaceri din Europa și, ceva mai recent, și-a câștigat popularitatea și în India și SUA. De-a lungul timpului, Simulatorul de conducere a afacerii s-a dovedit a fi o platformă de învățare cu un înalt grad de stabilitate și cu rezultate consistente.

O mare de motive să te alături acestei provocări! Alege Simulatorul de Business și fii stăpânul jocului! Simulatorul de Business: o poveste care pregătește eroi pentru businessul adevărat!

Trainerul Simulatorului este profesorul Uwe Schulte, din cadrul Universității de Științe Aplicate din München.

 

Companie
Categorie
APT

Initial parte a grupului APT de companii de resurse umane, APT Evolution se concentreaza pe sustinerea proceselor de dezvoltare ale angajatilor... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.