fbpx Top cărţi despre leadership | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Top cărţi despre leadership

Pe piaţă există numeroase cărţi despre leadership. Acestea te învaţă cum să conduci într-un mod inteligent şi eficient pentru ca echipa să dea randament, să fie motivată şi mulţumită. Aceste cărţi, pe lângă sfaturi de afaceri, conţin şi secrete despre cum să duci o viaţă mai bună în general.

Iată, in continuare, o listă de cărţi despre leadership :

1.   Robin Sharma - Călugărul care și-a vîndut Ferrari-ul

Robin Sharma este unul dintre cei mai respectaţi experţi în leadership. În această carte se regăsesc sfaturi despre cum să îţi descoperi menirea şi să-ţi urmezi visurile, cum să-ţi formezi o gândire sănătoasă, cum să capeţi încredere în forţele proprii şi să ai curaj, să ai o viaţă socială animată şi să trăieşti plenar fiecare clipă alături de cei din jurul tău.

O găsești aici sau aici.

2.   Dale Carnegie - Liderul poti fi tu

Dale Carnegie este unul dintre cei mai mari specialişti pe probleme de leadership şi management. Liderul poţi fi tu este o carte care trebuie citită de toţi aspiranţii la posturi de conducere. Cartea prezinta secretele comunicării eficiente, atât de necesare influenţării oamenilor.

O găsești aici sau aici.

3.   John Maxwell - Dezvolta liderul din tine

John Maxwell este, si el, unul dintre cei mai mari experţi în leadership. Această carte te ajută să te autodescoperi şi să te dezvolţi ca şi lider. Autorul prezintă care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un lider, cum le poţi dezvolta, cum poţi comunica eficient, plus alte învăţături înţelepte care să te ajute să-ţi valorifici potenţialul.

O găsești aici.

4.   John Maxwell - Cele 21 de legi supreme ale liderului

Scrisă de John Maxwell, cartea Cele 21 de legi supreme ale liderului dezvoltă cele mai importante principii din ştiinţa conducerii. Dacă vei aplica aceste învăţături, poţi deveni un lider de succes.

O găsești aici.

5.   Jay Elliot - iLeadership pentru o nouă generaţie

În iLeadership pentru o noua generaţie, Jay Elliot ne oferă oportunitatea de a-l cunoaşte pe Steve Jobs, omul cu care a lucrat umăr la umăr în calitate de vicepreşedinte al companiei Apple. În acest volum, Elliot dezvăluie stilul unic de leadership al lui Steve Jobs, iLeadership-ul, construit în jurul produsului, talentului, organizaţiei şi marketingului. 

O găsești aici.

6.   Daniel Goleman - Inteligenţa emoţională în leadership

Daniel Goleman este părintele inteligenţei emoţionale. El a revoluţionat domeniul leadershipului şi perspective privind rolul emoţiilor în comunicarea interumană. În această carte vei citi despre cum să îți dezvolți abilităţile emoţionale, să dai dovadă de mai multă empatie şi astfel să-ţi clădeşti relaţii interumane mai armonioase.

O găsești aici.

7.   Sun Tzu – Arta războiului

Sun Tzu a fost un general chinez, iar în secolul al VI- lea acesta a scris cartea Arta războiului, despre strategii militare. Pornind de la sfaturi despre cum să conduci o armată pentru a-ţi învinge inamicul şi a câştiga războiul, poţi ajunge să conduci eficient o echipă. Sun Tzu afirma: În general, a comanda mulţi oameni e acelaşi lucru cu a comanda câţiva. E o problemă de organizare.

O găsești aici.

8.   Niccolo Machiavelli – Principele

“Machiavelismul” nu este o trăsătură pe care ne-o dorim la un lider, insă cartea scrisă de Machiavelli este una dintre cele mai apreciate lucrări despre leadership. Ideea de bază a acestei cărţi este că, bun sau rău, cel mai important lucru este să nu fii detestat.

O găsești aici sau aici.

9.    John P. Kotter  - Matsushita Leadership

Matsushita Leadership este o biografie, o poveste despre cum să conduci, cum să-ţi trăieşti viaţa învăţând zi de zi şi să ai energie ca să faci aceste lucruri. Aceasta este o carte esenţală pentru cei care vor dovezi despre cum se poate reuşi cu ambiţie şi resurse puţine.

O găsești aici sau aici.

10.   Daniel Pink - Drive

Daniel Pink este un nume relativ nou în leadership. În cartea sa intitulată sugestiv Drive, Pink oferă sfaturi despre cum să-ţi motivezi echipa, analizând autonomia, perfecţionarea şi scopul, elementele adevăratei motivaţii.

Aceste cărţi sunt o lectură bună pentru cei care aspiră la o poziţie de leadership sau se află deja acolo şi vor să-şi îmbunătăţească stilul de a conduce sau relaţia cu membrii echipei. 

O găsești aici sau aici.

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.