fbpx Topul siteurilor pentru învăţarea unei limbi străine | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Topul siteurilor pentru învăţarea unei limbi străine

E un fapt recunoscut deja de oricine că a cunoaşte o limbă străină îţi aduce o serie de avantaje atât pe plan profesional cât şi pe plan personal.

Pe plan profesional te propulsează în carieră. În orice domeniu se cere cunoaşterea unei limbi străine, iar o a doua sau chiar a treia este considerată un avantaj.

În plan personal, cunoaşterea unei limbi străine creşte stima de sine, te face mai împlinit/ă şi chiar este esențială dacă vorbim de călătoria în străinătate.

Există mai multe posibilităţi de învăţare a unei limbi străine. Poţi face meditaţii, cursuri la centre, sau poţi apela la cursurile online, căci noile tehnologii ne permit să învăţăm o limbă chiar gratuit, de acasă. Unele website-uri ne permit chiar să și interacţionăm cu nativii şi să facem schimb de cunoştinţe.

1. LiveMocha

http://livemocha.com/pages/learn-languages/

Cel mai mare portal pentru învăţarea limbilor străine din lume, acesta oferă şi posibilitatea de a interacţiona cu alţi utilizatori şi de găsi un partener de studiu.

2. BBC Languages

http://www.bbc.co.uk/languages/

Acesta este al doilea cel mai mare portal pentru învăţarea unei limbi străine. Conţine lecţii de cultură şi vocabular pentru peste 40 de limbi străine diferite.

3. Duolingo

http://www.duolingo.com/

Acest website conţine cursuri de engleză, spaniolă, germană, franceză, portugheză. Îţi poţi testa cunoştinţele prin diverse teste. În plus poţi continua studiul de oriunde ai fi, întrucât există o aplicaţie pentru telefonul mobil.

4. 50 languages

http://www.goethe-verlag.com/book2/index.htm - aplicatie android și app store

Poți o limbă străină din cele 50 propuse ascultând cele 100 fişiere audio cu lecţii de vocabular.

5. Surface Languages

http://www.surfacelanguages.com/

Pe acest website există o mulţime de lecţii de vocabular şi o diversitate mare a limbilor străine.

6. 101 languages

http://www.101languages.net/

Cum îi spune şi numele, acesta este un portal în dezvoltare, care îşi propune să ofere lecţii pentru învăţarea a 101 limbi străine.

7. Linguasnet

http://www.linguasnet.com/Courses.php

Un webiste care îţi oferă lecţii de spaniolă, română, portugheză şi engleză. Acesta are şi o secţiune Trăieşte şi munceşte (Living and work) unde sunt detalii despre o ţară şi condiţiile de trai.

8. Share Talk

http://www.sharedtalk.com/

Ceea ce este specific acestui website este că poţi conversa prin chat cu nativii.

9. Open Culture

http://www.openculture.com/freelanguagelessons

Aici se găseşte o listă cu limbi străine, 46 la număr, şi cu diverse website-uri unde poţi învăţa limba gratis.

10. Linguanaut

http://www.linguanaut.com/

Pe lângă o serie de videoclipuri şi fraze, acest website găzduieşte teste de limbă şi chiar posibilitatea de a face voluntariat, respectiv de a deveni translator.

Decizia de a învăţa o limbă strănă îţi aparţine. Indiferent de modalitatea prin care o înveţi, fii perseverent şi interacţionează pe cât posibil cu nativii.

 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.