fbpx TREND 2018: Cresc bugetele de training și executive search în 2018 | Learning Network Mergi la conţinutul principal

TREND 2018: Cresc bugetele de training și executive search în 2018

Compania de training EXEC-EDU anunță parteneriatul cu Hatwit, jucator activ în piața de executive recruitment și talent management.

În contextul în care piața forței de muncă este din ce în ce mai dificilă, iar procesul de a atrage, păstra și dezvolta angajați valoroși este unul continuu, sinergia dintre procesele de recrutare, retentie și training este esentiala, oferind beneficii importante pentru companiile client. Cele doua companii vor acoperi astfel o piață mai larga a serviciilor de HR, în segmentul reprezentat de pozițiile manageriale, susținându-se reciproc în adresarea nevoilor organizaționale.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât, conform studiilor derulate de cele 2 organizații, atât piața de training, cât și cea de recrutare sunt în creștere.

Piața locală de executive search a înregistrat creșteri succesive în ultimii ani, primii 10 jucători având în 2017 un total de aproximativ 5 milioane EUR, într-o piață totală estimată în 2017-2018 în jurul a 10-12 milioane EUR. Romania este una dintre cele mai importante din Europa din punct de vedere al numărului de joburi nou create, ocupând locul 4, dupa țări precum UK, Polonia și Germania. Conform Studiului European EY (Europen Investment Monitor, 2017), în aceeași perioadă, Europa a înregistrat un nou record al numărului de investiții străine directe, având un total de 259.673 de joburi create. De altfel, în perioada 2012 – 2016 au fost create 1 milion de joburi noi, CEE-ul reușind sa atragă 52% din acest total de joburi, ramânând în continuare o piață a muncii foarte atractivă și competitivă.

Implicațiile sunt foarte importante și pentru piața locală, întrucat creșterea numărului de joburi a determinat și un deficit de talente în multe industrii, precum și creșterea fluctuației. De altfel, tendința organizatiilor, atât la nivelui Europei, cât și în România este de a-și dezvolta programe strategice de atragere a celor mai bune talente, de retenție și training al angajaților cu potențial.

În privința dezvoltării angajaţilor, peste 28% dintre companii au acţionat în direcţia majorării bugetului de training şi dezvoltare în 2018, în vreme ce 55% dintre acestea au menţinut nivelul bugetului alocat la acelaşi nivel cu anul anterior. Pentru dezvoltarea managerilor, 57% dintre companii alocă un buget mediu anual de peste 400 EUR/manager, 27% dintre acestea depăşind pragul de 800 EUR/manager.

Ne dorim să ramânem în continuare un partner de încredere al acestor organizații prin programele și mixul de servicii pe care îl acoperim în ultimii 15 – 20 de ani de experiența pe piața locală și europeană.

"Parteneriatul cu Hatwit este rezultatul dorinței noastre de a le oferi companiilor un portofoliul cât mai larg de servicii de calitate. Ne-am dorit un partener cu o reputație solidă în piața de recrutare pentru manageri.", a spus dr. Lavinia Rasca, Director general EXEC-EDU

Dezvoltam acest partneriat strategic cu EXEC-EDU pentru a oferi solutii complete companiilor, pentru rolurile manageriale, care sa acopere nevoile dictate de o piata in crestere din punct de vedere al investitiilor, respectiv al numarului de joburi, insa cu tendinte clare de adancire a deficitului de talent si a retentiei angajatilor, a spus Luminita Potorac-Roman, Managing Partner Hatwit.

Acest parteneriat a fost anuntat in cadrul evenimentului Design Yourself de marti, 5 iunie 2018, unde au participat 100 de manageri și antreprenori.

Despre EXEC-EDU

Cu o echipă de peste 35 de experți, EXEC-EDU este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața autohtonă de training și consultanță, fiind listată anual în clasamentele ZF și fiind desemnată în 2012 compania de training a anului. Portofoliul său include mai multe direcții: programe de dezvoltare pentru manageri și antreprenori (peste 40 de cursuri,  cu grad de complexitate variat), workshop-uri de well-being și dezvoltare personală, teambuilding, coaching executiv. În ultimii ani, una din direcțiile importante ale activității  EXEC-EDU a fost dezvoltarea de programe personalizate pentru companii, construite pornind de la obiective specifice de învatare și adaptate profilului participanților.

Despre Hatwit

Rețeaua noastră profesională extinsă și portofoliul de clienți sunt punctul de referință pentru expertiza pe care o avem în ultimii 15 ani. Consultanții noștri seniori derulează proiecte de Executive Search și Talent Management în toate industriile (Industrial, Consumer, Retail & FMCG, Technologie și Telecomunicaâii, Servicii de Business și Profesionale, Bănci, Asigurări & Fonduri de investiții) și pentru toate funcțiunile, la nivel de management. Proiectele dezvoltate de noi acoperă Romania și Europa.

Pentru detalii suplimentare:

Oana Scarlat, Director marketing EXEC-EDU, [email protected], 0722.617.208.

Luminița Potorac-Roman, Managing Partner Hatwit [email protected], 0724. 234.545

Companie
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.