fbpx In viata ai ori rezultate, ori scuze | Learning Network Mergi la conţinutul principal

In viata ai ori rezultate, ori scuze

Va relatez un e-mail de azi si un raspuns de la Don Juan, unul dintre iubitii mei maestrii, cu invitatia de a reflecta ce inseamna rezultatele pentru voi si ce sunteti dispusi sa faceti pentru acestea:

"Esti prea de tot" a spus Don Juan. “Nu lipseste mult pana ai sa-mi ceri vreun medicament vrajitoresc care sa indeparteze de tine orice te deranjeaza, fara nici un efort din partea ta – si doar efortul de a inghiti orice ti-oi da. Cu cat mai oribil gustul, cu atat rezultate mai bune. Asta-i motto-ul oamenilor moderni.
Vrei rezultate, iei o concoctie si esti vindecat.”

Sunt oameni care spun ca vor ceva, de exemplu: sa invete sa fotociteasca pentru ca nu mai fac fata, ca au 7000 de pagini pentru examenul de barou si au doar trei luni la dispozitie…… dupa care spun: “eu sunt din Suceava (sa zicem) si nu ma pot misca, pot sa invat sa fotocitesc de la distanta”?

Stau si contemplu ecranul computerului inainte sa ii scriu ce imi vine, adica “cine sta la Suceava sufera de o problema motorie”?

Unul dintre virusii cu care suntem virusati este cel care face sa nu avem coerenta si claritate in gandire. Imaginati-va un avocat sau judecator care are astfel de incalceala in minte (stiu, stiu, cei care ganditi la fel, o sa-i luati apararea; este ok)!

 Ce vrei?
  • Vreau sa imi iau examenul cu cea mai mare nota, invatiand in doua saptamani, cu bucurie si putere ce mi-ar lua sa invat in trei luni cu dureri de cap, insomni, eficienta extrem de scazuta si suferinta. Vreau sa invat sa fotocitesc.
  • Vreau un chip, o pastila, un descantec, o blagoslovire a sfintilor, sau invatare prin telecomanda, care sa faca lucrurile pentru mine “de la distanta”, fara nici un efort din partea mea, si sa imi iau examenul.

In cazul unor mesaje contradictorii, chiar daca Maria Sa Universul este foarte generos, nu o sa stie ce sa iti dea.

Problema cu rezultatele este ca nu suntem ancorati in realitate.

Daca am fi, nu ar mai exista conversatii care iti fac ochii sa ti se incruciseze in cap, explicand “cum” si “de ce nu”. Aparent ceva important pe care il vrei, apoi, un suvoi de ineptii care iti iau mintile.

Ca sa fii ancorat in realitate trebuie sa te intrebi:

Ce vreau?

Apoi sufleca-ti manecile si pune-te pe treaba.

Ca ingrediente necesare: integritatea si responsabilitatea si apoi … coboara de pe gard!

“Bottom line”, pentru vindecarea virusului care innamoleste mintea: in viata ai ori rezultate, ori scuze de ce nu.

Tu ce vrei sa ai?

Daca vrei rezultate, renunta la scuze (iti mananca timpul, viata, si nu iti dau nimic in afara de faptul ca te fac impotent... cu explicatii bune)!

Categorie

Connie Larkin - Consultant

Sesiune extraordinară de coaching ontologic

Voi începe printr-un citat din cartea mea,... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.