fbpx Viitorul in content marketing: video-ul | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Viitorul in content marketing: video-ul

O poza valoreaza cat 1000 de cuvinte. Un video valoreaza  cat 1,8 milioane de cuvinte!

 “Privind in viitor, peste 5 ani de acum inainte crezi ca vei citi acest articol sau il vei urmari (intr-un video)?” – asa incepe un articol din The Guardian care sustine ca viitorul in Content Marketing il reprezinta, cu siguranta, continutul in format video.

Afirmatia este sustinuta si de rezultatele amplului studiu  realizat de Cisco, “Cisco Visual Networking Index: Forecast and Methodology, 2013–2018” care concluzioneaza ca pana in anul 2017 continutul de tip video va reprezenta aproximativ 69% din totalul consumului de trafic pe internet.

Ba mai mult, viitorul poate fi chiar mai aproape decat credem deoarece numeroase alte rapoarte arata ca mai mult de jumatate din companii folosesc deja instrumentele video, iar business-urile mici care nu vor reusi sa le includa in strategiile lor de marketing o fac pe propriul risc! In studiul “The State of Content Marketing 2012” realizat de Outbrain, 87% dintre respondenti au declarat ca video-ul este cea mai intlanita forma de continut pe care o creeaza.

De ce video-ul reprezinta reteta succesului pentru compania ta?

Pentru ca un video bine facut te ajuta sa ajungi mult mai rapid la un numar de oameni la care, poate, nici macar nu visezi! Sau, cum zicea in anul 2009 Dr James McQuivey de la Forrester Research, “o poza valoreaza cat 1000 de cuvinte. Un video, insa, valoreaza cat 1,8 milioane de cuvinte”.

Daca le place ceea ce vad, privitorii vor impartasi si cu altii video-ul tau, vor petrece mai mult timp pe site-ul tau si vor interactiona mai mult cu brandul tau (Axonn Research a aratat ca 7 din 10 oameni vad un brand intr-o lumina mai buna dupa ce urmaresc continut video interesant creat de acesta).

Mai mult, te vor tine minte mult mai usor pentru ca, nu uita, oamenii retin 20% din ceea ce aud, 30% din ceea ce vad si 70% din ceea ce aud si vad!

Asadar, indiferent ca vorbim de o campanie de Social Media sau de un exercitiu de SEO, video-ul este, cu siguranta, unul dintre cele mai bune instrumente din trusa ta!

Ce inseamna un video bine facut?

Atunci cand realizezi un video, indiferent de lungimea sa, tine cont de urmatoarele aspecte:

  • sa fie usor de “digerat”
  • audienta careia vrei sa te adresezi (ofera-i continut relevant pentru ea).
  • foloseste-te de puterea pe care Social Media ti-o da si raspandeste mesajul tau pe cat mai multe canale
  • nu uita de mobil si tableta si optimizeaza-l si pentru utilizatorii deloc de neglijat al acestor dispozitive.
  • fii creativ! Atat in realizarea continutului video, cat si in raspandirea sa. Creativitatea castiga intotdeauna in fata costurilor de productie!

Nu te-am convins inca? Ce spui atunci de povestile video de succes care au devenit virale pe internet in doar cateva ore de la aparitie, cum ar fi BookBook, parodia pe care Ikea a realizat-o dupa reclama MacBook-ului Apple pentru a-si lansa catalogul pe 2015 sau de “The Epic Split” – renumitul spagat facut de Jean-Claude van Damme in reclama Volvo? Le poti urmari mai jos in cazul absurd in care nu stii despre ce vorbesc), insa retine: nu trebuie sa fii un mega-brand ca sa realizezi continut video de calitate! “Nu am bani” si “nu ma pricep la asta” sunt doar scuze fara fundament! Costurile de productie pot porni de la minim (sau chiar zero), iar odata cu evolutia in tehnologie nu trebuie sa fii un rocket scientist ca sa realizezi singur un clip video care sa faca valuri!

[[{"fid":"3348","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"Volvo Trucks - The Epic Split feat. Van Damme (Live Test 6)","class":"large media-element file-default"}}]]

[[{"fid":"3349","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"Experience the power of a bookbook™","class":"large media-element file-default"}}]]

Vrei mai mult? Pe 5 noiembrie, in cadrul Conferintei de Content Marketing, vei afla nu doar cum sa creezi continut video, ci si cum sa iesi din tipare si sa ajungi la inima consumatorilor prin toate mijloacele pe care le ai astazi la dispozitie sau mergi pe 23 octombrie la workshopul sustinut de Petre Bica pentru a invata cum sa realizezi Primul tau film educational in mai putin de 3 ore.

Viitorul se scrie astazi (sau se filmeaza?)!

Categorie

In prezent, sunt Online Content Manager al portalului LearningNetwork.ro. Trecutul nu... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.