fbpx Vreau să fac altceva. Unde să caut punctul de plecare? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Vreau să fac altceva. Unde să caut punctul de plecare?

“…schimbarea carierei înseamnă schimbare interioară. Deoarece avem multe euri, schimbarea nu este un proces de înlocuire a unei identități cu alta, ci mai degrabă un proces de tranziție, în cadrul căruia reconfigurăm întregul set de posibilități. Aceste idei simple modifică tot ceea ce știm despre o nouă carieră.” (Herminia Ibarra)

Dincolo de idei rămâne însă dilema firească a aspectelor practice. De unde să începi? La cine să apelezi? Ce să faci ca să găsești un job potrivit cu ceea ce spui că ai redescoperit despre tine? Pentru că nu există rețete, recomandarea noastră este să începi cu pași mici. Vrei sa te ocupi de traducerea unor texte? Caută joburi temporare care necesită acest gen de abilități, trimite-ți CV-ul (evidențiind experiența în acest domeniu) companiilor care oferă servicii de traducere/interpretariat, înscrie-te pe site-uri de genul Microjoburi, înscrie-te în grupuri relevante de pe LinkedIN și fă-ți cunoscute intenția și competențele.

Odată ce vei reuși să reiei o activitate cu care ai fost obișnuită în trecut, tatonează și celelalte zone de interes: redactarea și/sau editarea de texte urmărind joburi sau oferte punctuale din această zonă profesională.

Din start este important să te înarmezi cu răbdare și să nu uiți cât de important este un networking bun. Este foarte posibil ca rețeaua de contacte pe care o ai acum să nu îți aducă multe informații din această zonă nouă de interes pentru tine. Adesea contactele cele mai îndepărtate sunt cele mai valoroase și activitatea de extindere a acestui “lanț de cunoștințe” ar trebui să fie una permanentă.

Nu în ultimul rând, înainte de a lua decizia de a renunța la ceea ce ai făcut până acum, analizează care vor fi efectele unei astfel de schimbări asupra dimensiunii “materiale” a vieții. Este foarte posibil ca un job care îți va permite munca de acasă să nu îți mai aducă aceleași “satisfacții” din punct de vedere financiar. Te poți aștepta la luni bune și luni foarte proaste și acest lucru ar trebui să te ajute să pui decizia de schimbare într-o perspectivă realistă.

(...)

Citeste articolul integral pe Portal HR!

Categorie

Career Advisor este un start-up de HR înființat în 2010 și cu activitate în 4 zone mari de business: servicii de recrutare, servicii de... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.