fbpx Vrei să fii fericit? Învață ceva nou! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Vrei să fii fericit? Învață ceva nou!

În această săptămână, accentul nostru este pus pe învățarea lucrurilor noi. De ce ne va face asta mai fericiți? "Este de fapt o nevoie de bază pentru bunăstarea psihologică. Învățarea ne poate ajuta să construim încredere și un sentiment de auto-eficacitate. Poate fi și o modalitate de conectare cu alții ", spune Vanessa King, expert în psihologie pozitivă la" Acțiune pentru fericire ". "Ca ființe umane, avem o dorință naturală de a învăța și de a progresa. Psihologii o numesc "cunoaștere".

Există dovezi care sugerează că învățarea în rândul adulților pare să aibă cel mai mare impact pozitiv asupra stimei de sine și a eficacității de sine atunci când învățarea oferită răspunde nevoilor cursantului și când elevul se află într-o etapă din viața lor atunci când sunt pregătiți și receptivi pentru a beneficia de ea. Studiile sugerează că efectele pozitive ale educației asupra fericirii și bunăstării rezultă dintr-o varietate de procese, care pot include venituri mai mari, muncă nealienizantă, comportamente de sănătate, utilizarea serviciilor de sănătate, rezistența emoțională, capacități sociale și, chiar, sănătate fizică mai bună.

De asemenea, învățarea combină curiozitatea cu creativitatea noastră. Ideile pot veni de la a face legături între lucruri aparent fără legătură, "spune King. "Învățarea unui lucru nou într-o zonă a vieții noastre poate declanșa idei în altul. Deci curiozitatea și gândirea creativă merg mână în mână.

Acest lucru poate contribui, de asemenea, la crearea a ceea ce psihologii numesc "flux" - când suntem atât de absorbiți în ceea ce facem, pierdem simțul timpului și al nostru înșine. "Nu este pasiv, ca atunci când te uiți la televizor - e activ", explică King. Când suntem în flux, nivelul de provocare din activitate depășește nivelul nostru de îndemânare. De asemenea, primim feedback instantaneu din partea activității, dacă ceea ce încercăm este de lucru, astfel încât să putem ajusta ceea ce facem în consecință. Pe măsură ce aptitudinile noastre cresc, tot așa face și provocarea. În timpul fluxului, în general, nu simțim nimic - atâta intensă este concentrarea noastră - dar după aceea am putea simți un sentiment de satisfacție profundă și de un stimulent de a ne crește abilitățile sau de a obține ceva. "În anumite privințe este o formă de mindfulness; fiind total concentrat asupra prezentului, astfel încât beneficiem și de asta ", spune King.

Trebuie să ne întoarcem la școală?

"Învățarea pe tot parcursul vieții nu se referă numai la studii universitare și calificări oficiale. Un lucru distractiv de a încerca ar putea fi o schimbare de competențe cu un prieten sau un vecin - au cunoștințe pe care doriți să le învățați și invers? Puteți să întrebați pe cineva să vă fie antrenorul dvs. de grădinărit pentru a vă învăța diferența între un buruien și o floare de perete? "Întreabă King. Gândește-te la ce ar putea să funcționeze pentru tine. Ce zici de a lua un nou hobby sau de a-ți extinde abilitățile și cunoștințele într-o zonă care te interesează? Există multe cursuri gratuite atat online cât și întâlniri live de tip meet-up sau demo. "Nu a fost niciodată mai ușor să înveți ceva nou," adaugă King.

Articol preluat de pe Psychologies.com

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.