fbpx Well-Being: Foc mocnit sau valvataie de paie? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Well-Being: Foc mocnit sau valvataie de paie?

Paul Barrett, Head of Well-Being la Bank Workers Charity al lansat recent o serie de articole pe HR Zone, in care trece in revista evolutia Well-Being la locul de munca, pornind de la conceptul larg de well-being la nivel social si politic si aducand focusul pe well-being-ul la locul de munca. Barret spune ca din ce in ce mai des intalneste intrebarea:

De ce well-being nu a ajuns un subiect de discutie in board-urile companiilor?

De ce well-being nu  a devenit un subiect la fel de important ca employee engagement? Subiectul pare blocat la HR si se rezuma la o serie de actiuni dragalase, din categoria nice to have. De ce nu este subiect de business?

Cu toate ca in companiile in care exista programe de well-being deja exista date care arata impactul in engagement, se poate demonstra deja ROI. De ce liderii de business nu vorbesc mai mult despre well-being?

Paul Barret lucreaza in domeniu well-being de peste 20 de ani deja si de-alungul timpului a vazut transformarile care au aparut. El considera ca dezvoltarea programelor la birou este directia corecta si ca timpul va demonstra ca well-being nu este doar un moft, ci o necesitate. Evolutia lucrurile ne da motive sa fim optimisit.

Despre ce evolutie vorbim? Ce trebuie sa urmarim?

Imaginea globala

Termenul de well-being a castigat teren in foarte multe domenii si este atat de des folosit. Barret nu se astepta acum 10 ani la o asemena amploare. In 2014, termenul de well-being a fost pronuntat la Davos si de atunci a raman pe agenda World Economic Forum.

Gallup si OECD fac studii comparative intre diverse natiuni. Well-being a devenit un subiect de economie si PIB este un indicator al succesului national.

De la well-being acasa...

Well-being nu este un cuvand academic. Well-being este folosit in legatura cu starea generala a populatiei unei tari. Este un cuvant intrat in sfera publica, atat in media cat si in discursul public.

Evident ca urmatorul pas este sa legi starea de bine de performanta si asa ajunge:

... la well-being la birou.

Aici nu trebuie sa cauti prea mult si vei descoperi ca este o preocupare in crestere. La nivel international CIPD l-a numit de curand pe Sir Cary Cooper (un cunoscut pionier al well-being-ului) ca presedinte si asta poate fi un semnal ca CIPD isi creste interesul catre domeniul well-being-ului.

Tot mai multe institutii au inceput sa faca studii asupra impactului.

Online in crestere

Barrett si-a setat alerte Google pe cuvantul well-being inca din 2013 si a observat o crestere de cinci ori a articolelor despre well-being, a studiilor realizate si a documentelor download-abile. In oglinda au aparut cresteri substantiale a postarilor pe bloguri si a proiectelor editorial pe acest subiect.

Conferintele de well-being au devenit anuale si s-au extins in tot mai multe tari.

Participa la Leading Well Being in Organizations!

... si in final, well-being devine prioritate de business.

Cel mai importat fapt este ca multe companii incep sa vada programele de well-being implementate dincolo de parametri bugetari, si descopera impactul pe care acestea il au in performanta angajatilor, in cresterea retentiei si in cultura organizationala.

Poate ca evolutia este inca lenta, dar organizatiile incep sa vada mai nuantat modul in care programele de well-being aduc valoare in organizatie.

Articlele lui Paul Barrett pot fi citite aici.

Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.