fbpx Andreea Elena Halikias: Scalarea Sustenabilă: Ghidul pentru Succes în 2024 | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Andreea Elena Halikias: Scalarea Sustenabilă: Ghidul pentru Succes în 2024

Într-un peisaj profesional marcat de schimbări rapide, echipele creative se angajează într-o călătorie comună sub umbrela unei priorități esențiale: Scalarea Sustenabilă. De la inovație la implementare riguroasă, această abordare redefinește succesul în toate domeniile. În cadrul unui interviu exclusiv, explorăm cele trei principale priorități ale echipei pentru 2024 și modul în care se adaptează la contextul hibrid de muncă și schimbările în abilitățile de leadership, oferind o perspectivă asupra modului în care managerii pot juca un rol cheie în dezvoltarea individuală și de echipă.

Andreea Elena Halikias este speaker la Learning Network Festival 2024

Care sunt principalele 3 priorități pe care vă axați în 2024 și de ce?

Pentru noi toate prioritățile au o singură mare umbrelă: Scalare sustenabilă. Chiar și în domeniile creative sau mai ales în acestea, sistemele sunt pe primul loc. Am ales în acest fel pentru că succesul în orice domeniu este dat de inovație, dar și de implementarea riguroasă a acesteia, într-un mod în care viața personală a membrilor echipei este îmbogățită de viața profesională. 

Cum ați acoperit contextul hibrid de muncă al clienților si care a fost impactul asupra activității voastre?  Ce v-a ajutat să vă adaptați

Din fericirea activitatea noastră se desfășoară hibrid de peste 10 ani și acesta a fost și motivul pentru care aproape nu am simțit această schimbare. Ce apreciem în schimb este faptul că acest context hibrid vine cu un plus de echilibru în viața clienților noștri și apucăm să îi vedem și în zilele în care lucrează de acasă. Acest lucru contribuie într-un mod nesperat la crearea unei conexiuni mai profunde. 

Se vehiculează că abilitățile de leadership se vor schimba, cum vezi trendul acesta? Și care este contribuția/susținerea la creșterea capabilităților din organizații?

În opinia mea se cer deja abilități de leadership noi și cei care încă refuză să accepte această tendință se vor găsi la un moment dat, nu foarte îndepărtat, depășiți de situație. Fenomenul social media și accesul masiv la informație nu doar că ne-au luat pe sus și ne-a schimbat modul în care ne trăim viața, modul în care relaționăm și facem alegeri, dar a schimbat totul în lumea afacerilor. Trendul liderului care mănâncă ultimul este în descreștere însă ceea ce crește este nevoia unui lider care se cunoaște pe sine și e capabil să își gestioneze emoțiile și să își ajute și echipa să facă același lucru. Un lider conștient de lumea lui interioară va fi un model și un coach extraordinar pentru cei pe care îi conduce. La fel de importantă este și multidisciplinaritatea. Nu mai e suficient de mult să fii extraordinar de bun într-un singur domeniu și să fii complet surd în celelalte. 

Care crezi că este rolul managerului în dezvoltarea individuală și de echipă? Cum pot companiile să susțină diferit acest rol?

Oficial, rolul managerului este acela de a atinge obiectivele organizației prin gestionarea resurselor disponibile. Desigur că și sistemele eficientizează tot procesul însă oamenii sunt cei care le pun în mișcare. Devine și coach și mentor și ghid pentru echipa pe care o conduce și individual pentru fiecare membru. Nu are un rol ușor managerul de azi și trebuie susținut prin crearea oportunităților de dezvoltare a abilităților de comunicare și rezolvare empatică a problemelor, dar și prin crearea spațiului necesar pentru a le pune în practică. 

Atasament
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.