Mergi la conţinutul principal

Curs „Comunicare eficientă - Process Communication Model®”, Dynamic Learning, București

Categorie
Comunicare
Durata
3 zile
Tip eveniment
Atelier
Nivel
Intermediar
Avansat
Data si locatie
Data de desfășurare a acestui curs (program) a trecut! Pentru a vă ajuta să găsim un curs (program) de care aveți nevoie, vă rog să ne contactați:

Scopul seminarului

Eficacitatea profesională în orice rol din cadrul unei organizații necesită abilități de comunicare cel puțin la fel de mult ca și expertiza tehnică.

În acest seminar vă oferim instrumente pentru a comunica mai eficient și pentru a vă înțelege în același timp atât propria personalitate, cât și pe a celorlalți. Modelul și metodologia prezentate în cadrul programului nostru sunt chiar cele dezvoltate de Dr. Taibi Kahler.

Acest model are ca fundament două prezumții verificate prin cercetări solide:

I. Modul în care comunicăm este mai important decât conținutul pe care-l transmitem.

II. Personalitatea fiecăruia dintre noi este unicăavem cu toții șase caracteristici comune care ne definesc, iar combinația individualizată a acestora ne conduce către un stil specific de a comunica

Obiectivele seminarului:

 • PCM® ne pune la îndemână repere concrete pentru a descifra semnificațiile cuvintelor, sunetelor, expresiilor faciale, gesturilor și posturilor utilizate de către interlocutorii noștri, astfel încât să ne putem adapta imediat abordarea la mesajele exprimate de ei.
 • Modelul Procesului Comunicării® funcționează impecabil atât în relațiile de cuplu, de familie sau de prietenie, cât și în organizații, unde este nevoie să motivăm, să oferim recunoaștere și suport, concentrând energie de calitate în acțiunile de îndeplinire a unor obiective prioritare sau de perspectivă.
 • Programul de training este conceput astfel încât participanții să înțeleagă cum să folosească o abordare de proces ca membri ai echipelor în timpul negocierilor, în munca lor de zi cu zi și în viața personală. Ei vor învăța cum să creeze legaturi armonioase, cum să comunice mai eficient și mai ales cum să-și optimizeze relațiile de cooperare cu cei cu care interacționează. De asemenea, vor deprinde metode utile pentru a ieși din distres și pentru a relaționa cu alte persoane aflate în distres.
 • Pe lângă manualul de curs, participanții vor primi profilele lor de personalitate, care vor cuprinde: structura individuală de personalitate, punctele forte, factorii de distres și planul personal de acțiune pentru succes.

Beneficii pentru participantii la curs:

 • Descopera și utilizeaza efectiv conceptele de baza ale PCM®
 • Își vor optimiza comunicarea interpersonală, vor înțelege diferența dintre procesul și conținutul comunicării, dintre tipurile de personalitate în abordarea PCM® și caracteristicile semnificative ale acestora.
 • Avea o mai bună cunoaștere de sine și a celor din jur
 • Vor învăța cum percep toate tipurile de personalitate mediul, care le sunt manifestarile vizibile, punctele tari și punctele fragile, mărcile verbale și nonverbale. Vor ști în ce mod să comunice mai bine cu fiecare dintre acestea, cum să prevadă așteptările lor specifice și să aleagă modalitățile prin care pot deveni mai profund motivate.
 • Vor administra mai eficient stresul
 • Vor înțelege relația dintre așteptări, nevoi și stres; vor ști cum pot administra optim situațiile tensionate.
 • Identifică și evalua tipurile de personalitate din jur și vor adapta comunicarea stilului potrivit pentru fiecare dintre acestea

Vor deprinde regulile fundamentale ale PCM® în comunicare și vor putea identifica: cele cinci canale de comunicare, matricea de recunoaștere și de evaluare a tipurilor de personalitate, semnele și mărcile specifice acestora, atitudinile și comportamentele lor, stilurile preferate în management și instrumentele de motivare ale fiecăruia.

De ce este acest seminar potrivit pentru tine?

 • Dacă ești manager, acest seminar îți va dezvolta abilitatea de a-ți motiva echipa, de a gestiona conflictele, de a controla și reduce propriul stres, de a conduce într-un mod adecvat și de a-ți optimiza capacitatea de a influența deciziile.
 • Ca membru al unei echipe, vei învăța cum să-ți asumi identitatea, obiectivele, setul de valori și codul etic al acesteia, cum să îmbunătățești comunicarea în interiorul ei și mai ales cum să rezolvi cu eficacitate divergențele inerente.
 • Dacă ești specialist în vânzări, participând la acest seminar vei deveni mai eficient în a convinge un potențial client să lucreze cu tine, în a menține relații armonioase cu toți clienții, în a gestiona propriul stres și în a conduce cu succes negocierile comerciale.
 • Dacă pentru tine comunicarea și cooperarea cu ceilalți reprezintă nu doar chei ale profesiunii tale, ci și fundamente pe care dorești să-ți construiești viața, vei considera acest seminar neprețuit.

 

Tariful include:

 •  livrare curs 3 zile, 09 -17; pauze de pranz si cafea
 •  suport de curs, test de profil, certificat
Data si locatie
Data de desfășurare a acestui curs (program) a trecut! Pentru a vă ajuta să găsim un curs (program) de care aveți nevoie, vă rog să ne contactați:

Folosim cookies pentru a putea imbunatati experienta Dvs!

Folosim de asemenea 1 instrument pentru masurarea traficului online.