fbpx Cardurile, instrumente de intervenție și evaluare în consilierea în carieră | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cardurile, instrumente de intervenție și evaluare în consilierea în carieră

Trainer
Tip eveniment
Curs Open/Deschis
Curs In House
Data si locatie
Cere program personalizat:

„Povestea e parte a unei poveşti. Întrebarea e care e povestea?”

Prin propunerea noastră, vă invităm să cunoaşteți demersuri creative de lucru printr-o incursiune în lumea cardurilor de asociere. Deşi, sigur aţi cunoscut aceste carduri permiteţi-ne să vă oferim o altă viziune asupra utilizării acestor instrumente de lucru în evaluare şi intervenţie.

De asemenea pe lângă prezentarea cardurilor clasice OH vă invităm să cunoaşteţi alte două tipuri de carduri Duet şi Spectra.

Fiecare din noi are o „poveste” de viaţă creată de propria familie, propria cultură şi propria dezvoltare în acest context de viaţă. Rolul central în schimbare este al clientului pe care consilierul îl sprijină în „recrearea” propriei poveşti de viaţă, fie că e vorba despre o poveste la locul de muncă, sau de acasă sau din spaţiul relaţiilor personale. Astfel, clientul traversează un proces de „reempowerment”. Povestirile sunt active şi determină modul în care atribuim semnificaţie evenimentelor şi modul în care ne comportăm, ca şi cum am fi eroii principali în povestirea noastră. Scopul trainingului este utilizarea cardurilor ca exerciţii provocative pentru construirea unor povestiri noi care oferă mai multe opţiuni pentru client în carieră şi nu numai. Prima sarcină a consilierului este să asculte povestea, apoi să descopere ce nu s-a spus în poveste, iar cardurile oferă din plin această posibilitate.

Grupul - ca grup de povestitori

Povestea e parte a unei poveşti. Întrebarea e care e povestea?” Aşa spunea Patrick Sweeney atragând atenţia asupra construirii poveştilor din viaţa noastră şi a câtorva dintre aspectele acestei construcţii:

  • povestirile oferă un cadru pentru înţelegerea experienţelor – acestea capătă sens în contextul unei povestiri
  • povestirile sunt întotdeauna parţiale – includ unele aspecte şi exclud altele dar din interrelaţionarea cu grupul aflăm lucruri noi despre noi înşine, despre modul în care abordăm o problematică sau pur şi simplu aflăm cum anume percep ceilalţi realitatea, soluţiile, evenimentele.
  • povestirile filtrează în mod activ ce observăm şi ce nu, ne comportăm într-un mod ce se potriveşte cu povestea noastră despre noi şi despre lume
  • poveştile se construiesc – ele sunt o construcţie interpersonală şi au loc într-un spaţiu intersubiectiv, aşa că orice interrelaţionare în acest spaţiu reprezintă o îmbogăţire

Esenţa workshopului este o incursiune în poveştile noastre de viaţă şi o învăţare a rescrierii lor prin şi cu ajutorul cardurilor, indiferent că este vorba despre carieră sau despre o altă poveste de viaţă a fiecăruia.

Beneficii de învăţare:

Workshop-ul propune o experienţă inedită, provocativă de a învăţa modalitatea de utilizare a unor instrumente relativ noi.

Iată câteva propuneri:

  • Utilizează cardurile
  • Intră în contact cu propria persoană şi propriile resurse în utilizarea acestor noi instrumente
  • Descoperă care dintre aceste carduri ţi se potrivesc mai tare şi pe care le-ai folosi
  • Află care este rolul instrumentelor inedite în traininguri
  • Experimentează noi modalităţi de lucru

Cui se adresează acest workshop

  • Persoanelor interesate de a –şi dezvolta abilităţile de utilizare a cardurilor OH
  • Celor ce doresc să descopere lucruri noi în munca de evaluare şi intervenţie
  • Persoanelor ce sunt preocupate de optimizare personală

Detalii organizatorice

Workshop-ul va avea loc la sediul nostru din strada Clucerului nr. 82, sector 1 Bucuresti in data de 21 iunie, in intervalul orar 9-18.

Pretul este de 175 de lei.

Data limita de inscriere: 19.06.2014.

Numar maxim de participanti: 15.

Workshop-ul este inregistrat si la NBCC si aduce ore de educatie continua pentru cei care doresc sa se recertifice GCDF.

Data si locatie
Cere program personalizat: