fbpx Cum sa iti maresti SEO folosind Google Plus | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum sa iti maresti SEO folosind Google Plus

Cateva sfaturi de la webmaster-ii Google pentru a-ti creste traficul si a-ti imbunatati relevanta continutului pe site-ul tau

Google Plus este mai mult decat o retea sociala. Poate sa fie o unealta care sa creasca vizibilitatea site-ului tau pe Google.

Odata cu schimbarile in algoritmul Google, Google Plus a devenit parte din maketing-ul online si strategie SEO pentru orice blogger sau webmaster. Creatorii de continut si blogger-ii folosesc profilul de Google Plus pentru a-si asocia continutul creat. Continutul trebuie sa fie relevant pentru industria in care activezi pentru a ajuta motorul de cautare sa identifice nisa. Obiectivul Google Plus este sa imbunatateasca experienta utilizatorului prin integrarea de continut de calitate celor din reteaua ta sociala.

Am gasit pe site-ul jeffbullas.com cateva modalitati prin care iti poti creste traficul pe site, facandu-l mai vizibil pentru cautarile pe Google, precum si cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti imbunatati relevanta continutului la cautare, sugerate chiar de webmaster-ii Google:

Optimizeaza-ti profilul Google Plus

Completeaza-ti profilul Google Plus: pune o poza de profil (nimeni nu va urmari un autor anonim), site-ul personal, detalii despre munca ta si o scurta descriere.

Adauga-ti pagina de Google Plus site-ului si celorlalte retele sociale

Google va asocia mai usor pagina de Google Plus cu site-ul tau. Foloseste butonul “+1” pentru ca oamenii din reteaua ta sociala sa iti citeasca continutul de pe site.

Publica continut de calitate

Continutul trebuie sa fie de calitate si util celor care te urmaresc. Acest lucru ajuta si motorul de cautare sa iti plaseze site-ul in fruntea rezultatelor.

Interactioneaza cu cititorii

Citeste comentariile cititorilor, raspunde la intrebarile acestora, interactioneaza cu acestia. Astfel, continutul va deveni mai relevant pentru acestia si pentru motorul de cautare.

Optimizeaza-ti snippet-ul

Design-ul snippet-ului este urmatorul:

Titlu = Nume

Imagine = Fotografie de profil

Descriere = Tagline + Ocupatie + Loc de munca + Introducere

Iata ce iti poate aduce un snippet optimizat:

1. Construieste mai multa credibiliate si profesionalism continutului si autorului

2. Captiveaza atentia utilizatorilor, incurajeaza accesarile si creste numarul celor care iti citesc postarile.

3. Ajuta la cresterea branding-ului personal

Cum iti poate creste vizibilitatea pe motor de cautare butonul Google +1

Acest buton vine cu profilul tau de Google Plus. Este similar butonului de Like de pe Facebook. Butonul le permite cititorilor sa imparta cu cei din reteaua lor sociala continutul tau.

Google considera butonul Google +1 ca un semnal social pentru vizibilitatea pe motorul de cautare.

Iata cum adaugi butonul de Google +1 site-ului:

1. Acceseaza Google Developers (https://developers.google.com/+/web/+1button/)

2. Selecteaza optiunile disponibile care ti se potrivesc

3. Instrumentul va genera codul pentru butonul Google +

Cea mai buna pozitie pentru buton este acolo unde este vizibil pentru cititori. Locurile potrivite sunt, fie la final, fie sub titlu.

Daca ai un blog sau un site, este necesar si un cont de Google Plus, o pagina bine organizata si completa. Apoi, iti poti crea un buton de Google + pentru ca utilizatorii sa le trimita si celor din reteaua lor sociala continutul tau. Astfel poti influenta si iti poti creste vizibilitatea pe Google.

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.