fbpx Adrian Sita: Învățarea online nu are restricții de timp și spațiu | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Adrian Sita: Învățarea online nu are restricții de timp și spațiu

Până acum puțină vreme, învățarea online reprezenta un segment considerat încă într-o fază de pionierat, de testare sau de îndrăzneală din partea celor care o abordau. Peste noapte, ea a devenit nu doar o necesitate, ci și o realitate indubitabilă a reconfigurării și dezvoltării învățării la toate nivelurile sale. E-learning nu mai este o excepție. Și nici acel concept care, mai ieri, părea oarecum restrictiv sau apanajul acelora pasionați de viitor sau tehnologie. E-learning este aici. Este prezentul. Este tangibil. Este învățarea adaptată nevoilor și caracteristicilor noastre, ale tuturor, raportate la lumea în care trăim. A venit acel  moment în care să învățăm cu adevărat, mai mult, mai implicat despre e-learning. Să adresăm întrebări, să căutăm. De aceea, sperăm ca materialul de azi să vă poată oferi câteva dintre răspunsurile de care avem cu toții nevoie. 

 

Learning Network: Să începem cu începutul. De unde a venit ideea unei platforme de învățare?

Adrian Sita: Knolyx a pornit de la ideea că învățarea este vitală și are nevoie de un context dinamic în care să fie valorificată de către fiecare persoană implicată în procesul de învățare, de la companie, la angajat și trainer. Noi ne-am imaginat-o ca pe un joc de domino, dar în oglindă: în loc de piese care cad una după alta, oameni care se ridică unul după altul, prin învățare. Așa că Knolyx oferă un mediu propice colaborării, prin intermediul comunităților de învățare, precum și alte funcționalități adaptate nevoilor actuale: rapoarte detaliate, posibilitatea de a crea căi de învățare, acces continuu la informație, live-streaming și webinarii.

 

L.N.: Cum ai ales să dezvolți un start-up în zona de eLearning?

A.S.: Am studiat automatică și tehnologia informației, iar activitatea mea profesională a început în zona de IT, ca arhitect software și analist de business, iar ulterior ca trainer în domeniul IT. Livrarea cursurilor înseamnă interacțiune cu oamenii, învățare continuă cu ei și de la ei, așa că am început să livrez și cursuri Agile, pentru diferite industrii. Iar din pasiunea pentru tehnologie și entuziasmul care vine din învățare și activitate centrată pe oameni, a apărut Knolyx, platforma care e un cumul al experienței noastre în domeniul tehnic și în domeniul eLearning. Vrem să facilităm învățarea prin intermediul tehnologiei.

 

L.N.: Cum ai compara metodele tradiționale de educație cu învățarea online?

A.S.: Există multe diferențe, generate în principiu de modul în care tehnologia a revoluționalizat mediul de business actual și a impus căutarea unor noi soluții. În comparație cu învățarea tradițională, livrarea de programe de training în mediul online vine cu flexibilitatea de a accesa informația oricând și de oriunde, fără restricții de timp și spațiu. Iar accesibilitatea determină o rată mai mare de retenție a informației, pentru că procesul de învățare ține cont de oameni și nevoile lor specifice, stilul lor de învățare.

Practic, diferența e că eLearning-ul schimbă perspectiva asupra întregului proces de învățare: de la transmiterea informației, obiectiv principal în învățarea tradițională, la internalizarea cunoștințelor și transformarea lor în abilități practice, necesare în dezvoltarea profesională a fiecăruia. Iar eLearning-ul reușește să facă acest lucru prin tehnici și funcționalități care nu există în învățarea tradițională, precum învățarea pe mobil, metode de gamification care favorizează implicarea activă, micro învățarea care facilitează asimilarea eficientă a informației.

 

L.N.: Cum e o zi obișnuită la Knolyx, care e cultura voastră organizațională?

A.S.: Ne concentrăm pe dezvoltarea continuă a platformei, dar fără să uităm de dezvoltarea individuală a fiecărui membru al echipei. Nu punem greșelile pe lista neagră, învățăm din ele. Încercăm să nu avem certitudini, ci opinii, pe care le susținem cu argumente. Credem în brainstorming, încurajăm ideile fiecăruia, învățăm unii de la alții. Ne plac glumele, inclusiv auto-ironia. Cam așa e la Knolyx.

 

L.N.: Care sunt realizările voastre principale și ce planuri aveți pe mai departe?

A.S.: Clienții noștri și obiectivele lor bifate, cu ajutorul Knolyx. Am facilitat livrarea programelor de training și i-am încurajat să investească într-o cultură de învățare. Ei s-au concentrat mai mult pe învățarea propriu-zisă, noi pe crearea unui mediu eficient de livrare a informației, iar asta e o realizare comună, care ne bucură. 

Pe mai departe, ne concentrăm în continuare pe nevoile care există în piață, ca să avem o imagine de ansamblu și, pornind de acolo, creștem platforma, o stabilizăm, creăm noi funcționalități. Pe care le puteți descoperi în platformă, care oferă un free trial de 14 zile, ca să vedeți cu ochii voștri cum e eLearning-ul prin Knolyx. 

 

PARTICIPĂ și tu la WEBINARUL: E-learning made easy!

Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.