Mergi la conţinutul principal

Lego® Serious Play® - Program de certificare

Categorie
Learning & Development
Tip eveniment
Curs Open/Deschis
Curs In House
Nivel
Intermediar
Avansat
Data si locatie
-
Lego® Serious Play® - Program de certificare
Bucuresti 2.550 EUR Rezerva
(+taxe, daca nu este specificat altfel)

LEGO® SERIOUS PLAY® este unul dintre cele mai de impact instrumente de leadership participativ folosite în afaceri: de la definirea unei strategii de business în timp real, identificarea de soluții inovatoare la probleme complexe, accelerarea transformării afacerilor, până la explorarea culturii organizaționale sau dezvoltarea unor echipe 100% motivate.

LEGO® SERIOUS PLAY® este o metodă special creată pentru rezolvarea de probleme complexe, prin simulări 3D în timp real. Metoda are la bază utilizarea ambelor emisfere cerebrale, concomitent cu angrenarea mâinilor într-un proces creativ, având ca rezultat deblocarea resurselor inconștiente - atât la nivel individual, cât și colectiv. Facilitează comunicarea, reflecția, colaborarea și starea psihologică de flux, conferind claritate subiectului explorat prin antrenarea simțurilor vizual, auditiv și kinestezic.

LEGO® SERIOUS PLAY® este o metodă documentată științific, ce se bazează pe cercetări ample în domeniul afacerilor, dezvoltării organizaționale, psihologiei și învățării. Este un proces facilitat, iar rezultatele și impactul acestuia sunt direct corelate cu calitatea facilitării.

Deși recent intrată pe piața din România, metoda este folosită cu succes de peste 15 ani în cadrul multor companii de renume internațional, dar și în organizatii precum: MIT Media Labs, IMD Business School, NASA, UNICEF sau Banca Mondială.

BENEFICIILE CERTIFICĂRII

Programul de certificare se bazează pe metodologia dezvoltată de Asociaţia Master Trainerilor în Metoda LEGO® SERIOUS PLAY®. Compania daneză de consultanță Trivium - care organizează acest curs în România în parteneriat cu Events Insight SRL - este membru co-fondator al Asociației Master Trainerilor.

Pe parcursul celor 4 zile, programul te pregătește pentru:

  • Utilizarea personalizată a metodologiei LEGO® SERIOUS PLAY® în orice tip de organizație.
  • Design și facilitare de workshop-uri complexe bazate pe LEGO® SERIOUS PLAY®.

În primele 2 zile, începem la ora 09.00 și încheiem la 18.00.

În cea de-a treia zi, vom avea program prelungit (până la 21.00), pentru că vom lucra la design-ul unui workshop bazat pe metoda LEGO® SERIOUS PLAY®, în grupuri de 2 persoane.  

În ultima zi a cursului, încheiem la 17.00.

Manualul Facilitatorului

La începutul cursului, vei primi Manualul Facilitatorului.

Manualul are aprox. 350 pagini și este plin de exerciții și script-uri ready-to-use în timpul atelierelor. În plus, manualul conține sfaturi și recomandări privind modul de aplicare al celor 7 tehnici ale metodei, precum și recomandări de includere a acestora în atelierele pe care le vei susține, în funcție de scopul acestora. 

Role-modelling

Pe parcursul trainingului, am inclus 2 workshop-uri bazate pe metoda LEGO® SERIOUS PLAY®, în cadrul cărora trainerul va modela comportamentul de facilitare din timpul unei sesiuni bazate pe această metodă. Modelarea facilitării se va face pentru 1 workshop de strategie și 1 workshop de echipă

BENEFICII POST TRAINING

Coaching & Mentoring

După curs, vei beneficia de coaching & mentoring din partea trainerului, pentru a te sprijini în proiectarea și facilitarea atelierelor proprii.

Recunoaștere internațională

Începând din 2018, a fost lansat portalul facilitatorilor certificați în utilizarea metodei LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) din întreaga lume: LSP Registry. După încheierea cursului, te vei putea înscrie în această bază de date. Astfel, te vei bucura de recunoaștere internațională și validare în fața oricărui potențial client și poți colabora cu facilitatori din întreaga lume, în funcție de domeniul de interes și de proiectele derulate.

Resurse internaționale

După certificare, vei avea acces la portalul dedicat exclusiv facilitatorilor certificați, unde poți găsi o multitudine de resurse și idei de aplicare a metodei în cele mai diverse domenii de activitate.

În prezent, metoda este foarte utilizată pentru definire și execuție strategie de afaceri, inovație, dezvoltare echipe, dar și în cercetări de marketing (focus groups) sau în combinație cu Design Thinking, Scrum, Lean, Agile etc.

Formare continuă

În fiecare an, Asociația Master Trainerilor organizează scurte sesiuni de training suplimentar de 2,5 ore. Participarea la aceste sesiuni este gratuită și fiecare facilitator certificat se poate înscrie la 2 ateliere, în funcție de subiectul de interes (e.g. Crafting great challenge questions, Workshop Design etc). Astfel, vei putea descoperi noi unghiuri de abordare în utilizare metodei sau răspunsuri la problemele cu care te confrunți.

Investiție

  1. Early Bird: 2.550 Eur + TVA, până la 28 februarie
  2. Regular: 2.750 Eur + TVA, după 15 aprilei
  3. Rate: 2.850 Eur + TVA, prima rată achitată până la 31 Martie

Pentru echipe sau grupuri formate din mai mult de 2 participanți, se acordă discount.

 

POLITICA DE ANULARE
 

Pentru participanți:
În cazul în care, din motive obiective, nu mai puțeți participa la cursul pentru care v-ați înregistrat, suma achitată
NU se returnează.

În acest caz:
a) Participantul poate urma cursul cu prilejul unei alte sesiuni de certificare LEGO® SERIOUS PLAY® organizate la București, în limita locurilor disponibile, după confirmarea disponibilității cu organizatorul.
b) Beneficiarul poate transfera contractul către un terț (persoană fizică sau juridică), ce va ocupa locul rămas vacant prin neprezentarea titularului/ delegatului Beneficiarului.

Pentru organizator:
La cursurile organizate în regim open, în cazul în care NU s-a format grupa completă pentru perioada anunțată, organizatorul va aduce la cunoștința participanților înscriși această situație cu cel mult 2 săptămâni înainte de data programată a cursului.
Noua dată la care va avea loc certificarea va fi adusă la cunoștința delegaților Beneficiarului în timp util, astfel încât să poată lua parte la următorul curs organizat în România.
În eventualitatea în care cursul se amână față de data anunțată inițial pe motiv că nu s-a format grupa completă, dacă achiziționați bilete de călătorie cu mult timp în avans vă recomandăm să achiziționați bilete rambursabile ori să încheiați o asigurare de călătorie care acoperă riscul de anulare a călătoriei.

În cazul amânării cursului din cauza numărului mic de participanți, organizatorul NU va fi ținut responsabil pentru niciun fel de despăgubiri, inclusiv dar nelimitat la despăgubiri rezultate din aranjamente de transport și/sau cazare făcute de participanți în avans. 

Data si locatie
-
Lego® Serious Play® - Program de certificare
Bucuresti 2.550 EUR Rezerva
(+taxe, daca nu este specificat altfel)
?