fbpx Recrutare in era digitala, Colorful Cultures | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Recrutare in era digitala, Colorful Cultures

Nivel
Incepator
Intermediar
Certificari
Descriere

Atunci când are de-a face cu un candidat normal, obiectivul recrutorului este de a construi o relație pentru a determina un comportament autentic. Atunci când are de-a face cu unul dificil, obiectivul este de a gestiona riscurile de a pierde candidatul. Pe lângă aceasta, lipsa candidaților este o realitate a pieței.

Ce trebuie făcut pentru a avea un proces de recrutare eficient, atunci când nu vă permiteți erori? În mod frecvent, o angajare greșită este rezultatul unui fiasco în identificarea precisă a competențelor necesare pentru un post. Se pierde timp, efort, energie și bani! Prin urmare, devine crucial ca fiecare interviu să fie bine planificat pentru a obține competențele necesare pentru postul sau poziția respectivă. Contextul pandemic actual necesită noi strategii. Recrutorii fac mai mult head-hunting și au nevoie de abilități complexe. Puterea de a asculta activ și de a transmite un mesaj cu un impact ridicat trebuie să fie consolidată cu noi competențe pentru interviurile virtuale.


Provocările unei lumi afectate de crize, de blocaj - precum singurătatea forței de muncă, izolarea, stresul- aceleași probleme se regăsesc și în diferite companii.
Competențele joacă un rol esențial în susținerea unei performanțe bune sau superioare la locul de muncă. Pentru a selecta candidatul potrivit, este esențial să se evalueze competențele pe care le posedă persoana respectivă.

Cheia pentru a afla cum se va descurca cineva la un loc de muncă este colectarea și analizarea exemplelor de modul în care s-a descurcat în situații similare în trecut.  Acestea pot fi ulterior comparate cu nivelurile așteptate pentru un anumit rol de muncă, ajutând astfel intervievatorul să ia o decizie de selecție obiectivă.


Ce veți obține:

  • Competențele necesare pentru eficiența recrutorilor în format virtual
  • Bune practici pentru research pe social-media:FB, Linkedin etc
  • Structurarea conversației inițiale
  • Principii de recrutare
  • Particularități ale interviului bazat pe competențe
  • Tehnica pâlniei: STAR.
  • Interviul in-basket și interviul proiectiv pentru conversațiile de recrutare virtuală.
  • Strategii pentru recrutare in alte culturi.


Concept didactic:

Acest curs va fi organizat sub forma unei sesiuni de workshop, în care participanții vor lucra cu
provocările si activitatile practice indicate de formator. De asemenea, se vor folosi numeroase jocuri de
rol, filme de training, prezentări, activități de grup.


Durată: 2 zile de formare

Data:110-11 noiembrie 2023- Online

Cerere curs inhouse