Skip to main content

Conflicte interioare

Descriere

Intr-un conflict exista doua parti si poate atunci cand vorbim despre un conflict exterior fiecareia dintre parti ii este mai usor sa imparta “teritoriul de lupta” astfel incat sa serveasca propriilor interese. De cele mai multe ori cealalta parte poarta o mai mare “vina”, o mai mare responsabilitate in declansarea si intretinerea conflictului. Si in felul acesta ambele parti se simt mai usoare, mai putin “vinovate”, mai putin responsabile. 

Ce se intampla totusi atunci cand vorbim de un conflict interior?! Ce se intampla atunci cand ambele parti aflate in conflict sunt ale tale?! Atunci cand “teritoriul de lupta” este impartit intre tine si tine. In plus acest conflict interior neavand surse externe nu poate fi rezolvat din exterior. In acest caz solutia nu este ca una dintre parti sa castige in detrimentul celeilalte pentru ca ambele parti te reprezinta pe tine. 

Pe acest fond chiar si cea mai mica decizie de luat duce la o lupta ce nu poate fi rezolvata pentru ca nu tine de continut, ci de structura noastra mai profunda. Si stresul si frustrarea din conflict vor stimula si vor aduce in scena si artileria grea - somatizarea. Si pentru ca aceasta este solutia de compromis este si greu de vindecat.

De ce? Pentru ca ambele parti isi concentreaza toata puterea in aceste simptome si ele devin 
Si daca si tu te simti uneori impartit intre ceea ce ai vrea si ceea ce trebuie, intre ceea ce simti si ceea ce ratiunea iti cere, intre ceea ce-ti place si ceea ce e necesar, intre a fi tu insati/insuti si ceea ce crezi ca trebuie sa fii te asteptam alaturi de noi pentru a aprofunda aceste teme, pentru a constientiza de unde vin si ce semnificatie au ele.

Beneficii participanti:

  • descoperirea propriilor valori - sursa a motivatiei si raspuns al de ce-urilor noastre;
  • constientizarea rolurilor in care ne aflam zi de zi si masura in care ne traim valorile - ca potentiala sursa de conflict interior;
  • clarificarea propriilor conflicte interioare, dar si o mai buna intelegere a sursei;
  • o alta perspectiva asupra unor chestiuni personale si profunde care par atat de greu de exprimat, dar de rezolvat.

Data: 9 iulie 2015
Taxa de participare: 155 RON + TVA (35 EURO + TVA).

 

Cerere curs inhouse