fbpx 10 motive sa inveti portugheza | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 motive sa inveti portugheza

Portugheza braziliană este un limbaj pasionat, muzical și romantic, în cazul în care accentul se pune pe exprimare, mai degrabă decât în urma tone de reguli gramaticale, făcându-l ideal pentru elevii limba.

Și oamenii din Brazilia doar place când străinii fac tot ce pot pentru a învăța limba lor, atunci aveți o reteta mare de succes limbă.

Acesta este motivul pentru prima noastră post pe acest blog va fi despre motivele pentru a începe învățarea portugheză!

1. Brazilia este acum țara favorită a lumii

Numită  întotdeauna țara viitorului, Brazilia începe să se semene mai mult cu țara prezentului. Toată lumea vrea să vină în Brazilia, să investească, să trăiascşi să lucreze aici și în următorii câțiva ani va fi foarte ocupată, mai ales cu unele dintre cele mai importante evenimente ale lumii care se defăşoară acolo (Cupa Confederaţiei, Cupa Mondială - de fotbal din anii trecuţi).

Citeste si 10 Motive pentru care sa inveti o limba straina

Ca viitoare ţară care va găzdui Jocurile Olimpice din 2016, în Brazilia, există o mulțime de posturi care urmează să fie ocupate de vorbitori bilingvi!

2. Brazilia a apărut ca un actor economic global şi aşteptările sunt de creștere a succesului

Este a cincea ţară ca economie din lume si ocupa locul 21 ca centru de putere. Brazilia (a cărei limbă principală este portugheza) aparține grupului BRIC, un acronim pentru "Brazilia, Rusia, India și China", ceea ce înseamnă că economia sa a crescut rapid în ultimii ani. Deci, este logica ca economia mondială psăa studieze portugheză.

În plus, cu economia care crește atât de repede (Brazilia este super puterea industrială și economică a Americii Latine) cererea de profesioniști în diferite domenii a crescut. Domenii, cum ar fi Inginerie și Telecomunicații au un decalaj mare de profesionişti, aşa că este nevoie si de angajaţi străini. Deci, te-ai putea muta la Brazilia pentru a lucra sau vei avea un avantaj competitiv în faţa colegilor care nu vorbesc portugheza.

3. A șasea limbă vorbită frecvent

Acest limbaj este vorbit în patru continente: Europa, America de Sud, Africa și Asia. Mai multe persoane vorbesc portugheza ca limbă maternă decât vorbesc franceza, germana, italiana sau japoneza.

4. Are statut egal cu Spaniola

În sistemul de învățământ din Uruguay la granița de nord cu Brazilia Portugheză este la fel de importantă ca și spaniolă în școli. În restul țării este predată ca un ca materie obligatorie în clasa a şasea.

5. Brazilienii te vor accepta ca fiind unul de-al lor

Brazilienii sunt în mod natural prietenoşi și dacă pot comunica în limba lor sunt fericiţi.

6. Portugheză / Spaniolă: perechea perfectă

Indiferent de ce cariera pe care o alegi, îţi vei multiplica şansele de succes dacă vorbești aceste două limbi, deoarece acestea acoperă toată America de Sud, plus multe alte locuri din Europa, Africa, și Asia. Dacă vorbești deja spaniola este chiar mai ușor să înveți portugheza!

7. Bogăția uimitoare a literaturii Portugheză

Totul, de la Lusiads, cel mai mare poet epic al Renașterii europene –până la a narațiunea brazilian modernă și poezia, secretul cel mai bine pastrat-in emisfera vestica. Scriitorul portughez José Saramago a caştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 1998.

8. Celor interesaţi de capodoperele muzicale ale lumii le este de ajutor portugheza - de poeste  5 secole,

Tradiții portugheze, africane și amerindiene, instrumente, armonii, dansuri, ritmuri, şi alte elemente muzicale au fost amestecate pentru a forma sunete unice şi ritmuri, cum ar fi samba și bossa nova-.

Citeste si 6 strategii de creare a unui mediu placut de invatare a unei limbi straine

9. Te poți bucura de excursii mult mai bine

Brazilia este una dintre cele mai importante destinații turistice din America de Sudş cunoașterea limbilor țăriilor vizitate le oferă turiştilor mai multe oportunităţi de a descoperi lucruri uimitoare .

10. Îţi vei extinde orizontul asupra lumii.

Învățarea unei limbi noi se rezumă doar la învățare gramaticală și vocabular. Se invaţă noi sunete, expresii, și moduri de a vedea lucrurile; practic înveți cum să funcționezi într-o altă cultură, descoperi o noua comunitate din interior.

Articol tradus si preluat de pe Português é Massa   

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.