fbpx 10 sfaturi de succes în învățarea limbii engleze | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 sfaturi de succes în învățarea limbii engleze

Învățarea oricărei limbi poate fi o provocare și trebuie să acceptăm că progresul necesită timp și efort. Pentru a fi un cursant cu adevărat de succes, trebuie să faci din noua limbă parte din viața ta și din ceea ce faci în fiecare zi.

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să îți construiești obiceiuri bune de învățare și lecții mai productive și pentru a face din învățarea limbii engleze o parte din viața ta.

1. Planifică-ți învățarea

Învățarea oricărei limbi nu se întâmplă pur și simplu. Trebuie să-ți faci timp pentru asta și să plănuiești cum și când o încadrezi în viața ta. Micile bucăți obișnuite de studiu tind să funcționeze mai bine decât bucățile lungi mai puțin frecvente, așa că nu este necesar să ai mult timp la dispoziție, încearcă doar să petreci cinci până la zece minute în fiecare zi pentru a-ți revizui vocabularul sau pentru a face un exercițiu. Acest lucru împreună cu o lecție regulată cu un profesor ar trebui să te ajute să îți îmbunătățești nivelul.

2. Folosește limba engleză pentru o activitate care îți place

Vei putea învăța mai repede dacă utilizezi limba pe măsură ce o înveți. Există o mulțime de moduri în care poți face acest lucru, dar unul dintre cele mai bune este să îl folosești pentru a face ceva care îți place. Indiferent dacă hobby-ul tău este reprezentat de călătorii, sport, muzică, modă, artă sau chiar citirea știrilor, încearcă să o faci în engleză. Găsește o revistă sau un site online în limba engleză de unde poți afla mai multe despre interesele tale și alege un anumit moment în fiecare săptămână în care să combini dezvoltarea interesului cu îmbunătățirea limbii engleze.

3. Ascultă muzică

Una dintre cele mai simple și mai plăcute moduri de a-ți îmbunătăți abilitățile de ascultare este să asculți melodii în limba pe care o studiezi. Ascultă pe telefon sau pe playerul audio în timp ce faci naveta, în timp ce faci treburile casnice sau chiar când ești la serviciu și în curând vei începe să identifici cuvinte și expresii noi pe măsură ce abilitățile tale de ascultare se îmbunătățesc.

4. Vizionează filme și emisiuni

Când vizionezi filme sau urmărești emisiuni în limba engleză, obții expunere la o varietate de accente și vocabular. Dacă vizionezi filme și emisiuni TV contemporane, vei auzi și tipurile de expresii engleze autentice care sunt folosite în conversația de zi cu zi. Un film îți poate arăta, de asemenea, mai multe despre cultura limbii și despre modul în care oamenii interacționează în cadrul acelei culturi. Acest lucru este deosebit de important dacă te gândești să vizitezi o țară vorbitoare de engleză, unde unele aspecte culturale ale comunicării și ale vieții pot fi diferite de ale tale.

5. Nu îți face griji pentru greșeli

Toată lumea ne spune că greșelile fac parte din învățare și acest lucru este valabil mai ales atunci când înveți o limbă nouă. Un profesor bun va fi capabil să înțeleagă ceea ce încerci să spui, chiar dacă vei face câteva greșeli și apoi te poate ajuta să te exprimi mai precis. Dacă nu faci acele greșeli, atunci ele nu te pot ajuta să te îmbunătățești.

6. Înregistrează-te și ascultă-te

Cursanții buni de limbi străine sunt autocritici și încearcă să-și evalueze propriul nivel de îmbunătățire. Poți face acest lucru înregistrându-te, în mod regulat, și ascultând din nou înregistrările. Înregistrează-te spunând un text scurt sau vorbind despre un subiect. După ce ai făcut înregistrarea, urmărește-o imediat și gândește-te cum o poți îmbunătăți. Înregistrează-te din nou, apoi urmărește și compară cu prima înregistrare pentru a vedea dacă este mai bine. Salvează cele mai bune dintre cele două înregistrări și apoi urmărește-le din nou o săptămână sau o lună mai târziu și reia procesul. Continuă să faci acest lucru, iar după câteva luni ar trebui să poți vedea o îmbunătățire clară.

7. Încearcă să imiți

Toată lumea are un accent, chiar și în limba maternă și doar o mică minoritate de oameni sunt capabili să elimine acest accent în limba pe care o învață. Cu toate acestea, este bine să încerci să îți antrenezi auzul să distingă diferite accente și să încerci să le imiți. Poți face acest lucru ascultând extrase foarte scurte din materiale audio sau video. Încearcă să copiezi și expresia vocii, dacă vorbitorul este supărat, trist sau fericit.

8. Ia notițe

Organizează modul în care iei notițe. Rezervă o anumită parte a paginii în care să adaugi cuvinte noi pe care le-ai învățat în timpul orei și folosește o altă parte a paginii pentru notițele gramaticale. Când adaugi cuvinte noi, asigură-te că adaugi și informații relevante legate de cuvânt, cum ar fi traducerea, partea de vorbire (fie că este un substantiv sau verb etc.), caracteristicile specifice de pronunție și chiar și o propoziție-exemplu care conține cuvântul.

9. Revizuiește-ți vocabularul

Îmbogățirea vocabularului este una dintre cele mai rapide moduri de a-ți îmbunătăți nivelul de engleză. Pentru a-ți aminti cuvintele noi pe care le înveți în timpul lecțiilor de engleza corporate, trebuie să le revizuiești în mod regulat. Cercetările arată că îți vei aminti mai multe dacă treci în revistă cuvintele pe care le înveți la intervale regulate după lecție. Începe prin a verifica cuvintele noi la 10 minute după fiecare lecție, apoi la o oră, o zi și apoi o săptămână. Acest lucru te va ajuta să îți amintești mai mult din vocabular.

10. Împărtășește-ți obiectivele

Oamenii învață limbi străine din mai multe motive, fie pentru a studia în străinătate, pentru muncă sau pentru a călători, iar scopul învățării poate avea impact asupra modului în care abordezi învățarea și ceea ce studiezi. Dacă îi spui profesorului tău de ce înveți, ar trebui să te poată ajuta și să-și adapteze lecțiile pentru a se asigura că îți atingi obiectivele mai repede.

Flying Colours dezvoltă și susține training-uri și workshop-uri de limbă engleză generală și de engleză pentru afaceri construite și adaptate nevoilor specifice fiecărei companii. Cursurile sunt interactive și se desfășoară la sediul companiei, așadar nu va fi necesară organizarea deplasărilor de grup, iar timpul va fi folosit la maximum. Pe baza cunoștințelor și metodelor de predare acumulate în peste 10 ani de experiență în acest domeniu, inducem stilul de lucru și învățarea activă, participativă și perfect integrată mediului real în care cursanții lucrează zi de zi.

Echipa Flying Colours organizează de peste 10 ani cursuri de limbă engleză generală și de afaceri. Am susținut traininguri de limbă engleză pentru angajați din domeniul juridic, medical, IT&C, finanțe-bănci, resurse umane.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.