fbpx 15.000 de euro pentru 2 antreprenoare în programul Empowering Women in Agrifood | Learning Network Mergi la conţinutul principal

15.000 de euro pentru 2 antreprenoare în programul Empowering Women in Agrifood

București, 27 noiembrie 2020: Programul Empowering Women in Agrifood,dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest, și-a desemnat cele 2 câștigătoare care au primit finanțare totală de 15.000 de euro:Ibolya Oprea – Reset, Cosmina Dinu – Ferma de păsări pășunate

După 5 luni de mentorat personalizat și sesiuni de networking, cele 10 participante finaliste au susținut pitch-urile în fața juriului și au expus progresul înregistrat în cadrul programului, precum și intențiile de dezvoltare a business-ului și nevoile identificate.

În urma unui proces de jurizare, care a ținut cont de criterii precum inovația ideii de business, nevoia care este adresata, scalabilitatea și planul de business, impactul socio-economic și exploatarea oportunităților din domeniul agrifood, 2 antreprenoare s-au evidențiat:

Ibolya Oprea, fondatoarea Reset, și câștigătoare a sumei de 5.000 de euro, propune un program online de slăbit și de reeducare alimentară, prin care vrea să ajute clienții cu planuri nutriționale, ghid de substituiri, indicații de cumpărare și preparare ale alimentelor, educație nutrițională, comunitate și susținere din partea specialiștilor în nutriție, sport și psihologie.

Cosmina Dinu, fondatoarea Fermei de păsări pășunate, și câștigătoare a sumei de 10.000 de euro, vine cu o idee inovatoare dea produce etic și local carne de pui sănătoasă în condiții de siguranță alimentară.Pășunarea aduce multiple beneficii comunității locale și vizează atât calitatea hranei produse, cât și bunăstarea și sănătatea animalelor, protecția mediului înconjurător, fertilitatea solului, și nu în ultimul rând profitabilitatea micului fermier.

Juriul din cadrul programului a fost format din Oana Craioveanu - Managing Partner Impact Hub Bucharest, Lucia Costea - Managing Partner Secom și Roxana Bitoleanu – Cofondatoare Taraba Virtuală. Evaluarea juriului a reprezentat 40% din nota finală primită de antreprenoare, ceilalți 60% reprezentând progresul înregistrat de acestea de-a lungul celor 5 luni de program.

Antreprenoarele au lucrat împreună cu mentorii lor la câteva direcții importante: dezvoltarea ideii de business, îmbunătățirea operațiunilor business-ului, strategia de monetizare și de marketing, dezvoltarea echipei, creșterea veniturilor și a numărului de clienți precum și dezvoltarea de produse și parteneriate noi.

30% dintre participante au avut primii clienți în timpul programului EWA, iar 60% dintre ele au stabilit parteneriate noi.

Antreprenoriat feminin în agrifood

Programul EWA s-a încheiat pe 26 noiembrie cu un eveniment online despre oportunitățile în agrifood și leadership feminin,la care au participat Oana Craioveanu – Managing Partner Impact Hub Bucharest, Mădălina Cocan – Cofondator Lăptăria cu caimac și Ștefania Cristescu - Director Marketing și Comunicare, Patria Bank.

Oana Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest: Domeniul agrifood începe să fie din ce în ce mai inovator și sesizăm în ultima perioadă o implicare a noii generații de fermieri și producători care sunt deschiși în adoptarea tehnologiei și care își doresc să eficientizeze procesele. Rolul nostru este să îi aducem mai aproape de visul lor prin conectarea la oameni și resurse care să-i ajute în clarificarea viziunii pe termen lung. Implicarea în programul EWA a răspuns fix acestei nevoi și, mai mult decât atât, ne-a bucurat și ne-a surprins în mod plăcut determinarea și energia participantelor care aveau nevoie de a cuprinde imaginea de ansamblu a ideei lor de business.

Ibolya Oprea – Reset: Programul EWA mi-a oferit cea mai bună experiență antreprenorială de până acum. Fiind o antreprenoare la început de drum, aveam nevoie de know-how-ul celor care deja au trecut prin etapele de inițiere ale unui start-up și care sunt dispuși să ajute  în scalarea business-ului meu. În acest program nu doar că am cunoscut oameni foarte inteligenți și am primit sfaturi super utile, dar am realizat că într-un business antreprenorul este cea mai importantă resursă. Mai ales la început.
Consider că programul EWA m-a ajutat să îmi clarific rolul meu în echipă, să mă dezvolt din punct de vedere profesional și să aduc schimbare în comunitatea celor care apelează la serviciile mele.
Programul a avut o miză financiară, însă cel mai mare câștig pe care l-am primit, a fost ajutorul mentorului meu, Mircea Vădan, și ajutorul celorlalți mentori din program, cu o experiență consistentă în zona start-up-urilor, cu un know-how impresionant, pe care nu puteam plăti în această perioadă inițială a business-ului. Și pentru asta sunt foarte recunoscătoare!
Echipa de organizatori sunt oameni  extraordinari și au adus valoare în program prin munca lor și prin materialele educative trimise și încărcate în platforma programului. Organizarea a fost impecabilă și întâlnirile și-au îndeplinit obiectivele propuse.
Premiul de 5000 de euro va fi investit în scalarea modelului de business, adică în optimizarea platformei și construirea unei aplicații care să livreze o experiență îmbunătățită comunității de useri. Astăzi misiunea mea este să ajut cât mai mulți oameni în procesul lor de slăbit și să schimb percepția lor asupra alimentației.

Cosmina Dinu – Ferma de păsări pășunate: Pot spune cu toată sinceritatea că simt că am făcut un salt uriaș în doar 5 luni, de la un business la foarte început de drum la unul funcțional. Și în mare parte o datorez motivației pe care mi-a dat-o Programul EWA și colaborarea extraordinară cu Mădălina Cocan, care mi-a fost mentor. Am luat foarte în serios resursele alocate pentru noi în cadrul programului și ne-am dorit să avem rezultate concrete, palpabile. Așadar, am apăsat pedala la maxim și am obținut niște rezultate senzaționale. În primul rând am obținut un produs sănătos și delicios cu care am avut onoarea să hrănim niște familii minunate, al căror feedback extraordinar ne fac să privim cu nerăbdare și entuziasm anul viitor. În al doilea rând, am construit din forțe proprii un centru de sacrificare pe care ulterior l-am autorizat, depășind astfel, principala barieră de intrare pe piață a micului producător, atât din punct de vedere al costurilor cât și al legislației care este neclară. Iar în al treilea rând, am pus bazele unei rețele de distribuții moderne, bazată pe Facebook, care are toate șansele să devină cea mai tare soluție de vânzare pentru micul producător și consumatorii interesați de produse locale, proaspete și sănătoase. A fost un an EPIC!
Premiul îl vom investi într-o cameră de răcire rapidă care ne va crește capacitatea de procesare și calitatea cărnii. Totodată, vom investi în mai multe echipamente necesare eficientizării și îmbunătățirii proceselor de producție și procesare.

Mai multe detalii despre antreprenoarele din program, precum și înregistrarea evenimentului sunt disponibile pe https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood/.

 

Despre EWA – Empowering Women in Agrifood

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 3 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari.Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemulantreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Despre EIT Food

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.