fbpx 2 Elemente cheie de care ar trebui să aibă grijă profesioniștii în L&D în ecosistemele de învățare | Learning Network Mergi la conţinutul principal

2 Elemente cheie de care ar trebui să aibă grijă profesioniștii în L&D în ecosistemele de învățare

Ce este un ecosistem de învățare?


Un ecosistem de învățare este o suită cuprinzătoare de modalități de învățare, care oferă cursanților posibilitatea de a alege tipul de învățare, prin urmare este un sistem de învățare foarte flexibil. Ecosistemul de învățare cuprinde: instruire condusă de un instructori, instruire virtuală condusă de un instructor, învățare pe cont propriu, posibilitatea de a participa la un eveniment de formare.

Ce ați construi pentru a permite învățarea, pentru a vă ajuta compania să își îndeplinească și să-și depășească obiectivele de afaceri și pentru a-i ajuta pe membrii echipei să-și îmbunăteasca abilitățile atât la locul de muncă, cât și în viața personală? Nu este necesar să urmați un șablon pentru asta - multe practici de învățare și dezvoltare au aplicații diferite de la o companie la alta.

Acceptă faptul că sunt alte timpuri acum!

În primul rând, ecosistemele de învățare nu sunt niște concepte noi, dar, multe lucruri din profesia de învățare și dezvoltare, am luat ceva vechi și l-am făcut nou. Ce vreau să spun prin asta este ceea ce Rose Benedicks a menționat mai sus: „Fiecare organizație are un ecosistem de învățare, la fel cum fiecare afacere are o anume cultură.” Cu toții folosim o anumită structură pentru a oferi învățare angajaților noștri și cu toții exploatăm diferite modalități pentru a face acest lucru. Dar…Lumea este un loc în continuă schimbare.

Dacă faci parte din lumea L&D de aproximativ 20 de ani sau mai mult, sigur îți amintești că, în calitate de cursant, singura opțiune a fost să participi la un curs de instruire la locul de muncă. E-mailul era un lucru nou. Lumea era cu totul un loc diferit.

Astăzi, adolescenții au acces la sute de canale de divertisment, muzică și opțiuni de comunicare. Același lucru este valabil și pentru profesioniștii tineri care caută locuri de muncă în companiile noastre - aceștia au fost crescuți într-o lume în care au cunoscut acest nivel de alegere în multe domenii ale vieții lor. Acest lucru reprezintă o provocare pentru profesioniștii L&D.

Spune DA tehnologiei!

Da, tehnologia face parte din ecosistemul de învățare. Dar, din nou, utilizarea tehnologiei pentru a spori eficacitatea instruirii nu este un lucru nou. La fel că în trecut, ca și practicieni în domeniul L&D, trebuie să folosim tehnologia doar atunci când aceasta are sens și ajută afacerea și cursanții. Tehnologia trebuie să se încadreze în strategiile mai largi de învățare pentru a avea impactul dorit. Una dintre cele mai interesante evoluții din industria de instruire de la apariția elearning-ului, este xAPI. În opinia mea, această tehnologie este cheia dezvoltării ecosistemului de învățare. 

Referință: https://www.bizlibrary.com/article/key-elements-in-learning-ecosystems/

Companie
Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.