fbpx Valori pe care departamentul de HR ar trebui să le urmeze în 2020 | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Valori pe care departamentul de HR ar trebui să le urmeze în 2020

Companiile sunt dornice să măsoare datele angajaților și să obțînă vizibilitate către locul în care își conduce activitatea. Un set cuprinzător de valori de resurse umane, însoțit de capacități predictive, vă poate ajuta să vă maximizați forța de muncă existentă și să dobândiți talente noi în comapnie. Deci, care sunt valorile resurselor umane care îți merită atenția în 2020? 

Recrutarea este o parte semnificativă a oricărei funcții de resurse umane, în special pe piața muncii de astăzi. Prin măsurarea valorilor de recrutare, puteți înțelege cât de eficientă este cu adevărat strategia de angajare din compania în care vă aflați și cum o puteți îmbunătăți. Iată care sunt valorile care ar trebui să fie pe radarul dvs. în 2020.

Care canal de aprovizionare este cel mai influent?

Recrutorii astăzi se uită la mai multe canale atunci când primesc oportunități de intrare, de la social media la campanii de e-mail și o mare varietate de forțe de muncă. Este esențial să știm cu exactitate ce canale funcționează și care nu. Măsurați numărul de candidați de pe fiecare canal, calitatea performanței fiecăruia dintre ei și rata de înregistrare post-angajare. Canalul care are cele mai bune performanțe în acești trei parametri este cel care merită mai multă investiție în 2020.

Cât durează ca angajații noi să ajungă la o productivitate deplină?

Timpul până la productivitate este o măsură vitală a resurselor umane care determină calitatea angajării. Până când un proaspăt angajat nu atinge nivelul său de productivitate complet, nu veți putea debloca profiturile din investiția de angajare. Calcularea acestei metode de HR este simplă. Definiți și măsurați productivitatea medie a unei echipe. Apoi, monitorizați performanța recrutării pentru a afla câte zile durează pentru a atinge acest punct de referință stabilit.

Câți bani se cheltuiesc pentru fiecare închiriere?

Costul pe închiriere este o valoare critică a resurselor umane pentru orice companie,. Companiile care angajează rapid noi talente, fără să ia în considerare costul, vor depăși bugetele de resurse umane în cel mai scurt timp. Pentru a calcula suma cheltuită pentru fiecare închiriere, priviți costul anunțurilor de locuri de muncă, efortul depus de diferite părți interesate în angajarea candidatului, timpul necesar pentru a închide o rechiziție și valoarea pe care recrutul o adaugă afacerii. Un cost disproporționat al închirierii este un semn clar că trebuie să vă optimizați strategia de recrutare.

Cât de corecte sunt capacitățile de planificare a locurilor de muncă?

Eficiența planificării locurilor de muncă este o măsură frecvent ignorată, dar care face o diferență mare în eficacitatea generală a resurselor umane. Cu o planificare exactă a locurilor de muncă, angajații sunt alocați conform cererii, programele nu au nevoie de modificări și există o mulțime de spații pentru a satisface cererile angajaților sau nevoile de afaceri. Evaluează acuratețea planificării locurilor de muncă prin monitorizarea timpului care trece la configurarea programelor angajaților după ce au fost implementate. Orele suplimentare excesive, resursele de relaxare în șezut, oportunitățile de afaceri pierdute și stresul la locul de muncă sunt toate semnale de avertizare de care trebuie să aveți grijă atunci când se ia această măsură de resurse umane.

Referință: https://www.hrtechnologist.com/articles/hr-analytics/important-hr-metrics/

Companie
Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.