fbpx 2020 Learning & Development trends | Learning Network Mergi la conţinutul principal

2020 Learning & Development trends

Este început de an, dar și început de deceniu, așa că ales să deschidem sezonul cu un articol despre learning trends în 2020. Prietenii Learning Network știu că anul trecut am realizat L&D Industry Survey, un raport amplu de cercetare despre piața de L&D din România. Dar eram curioși cum stau lucrurile și la nivel internațional.

Conform Learning & Development Global Sentiment Survey se observă schimbări în domeniu de la an la an. Primul loc este ocupat în 2019 de livrarea adaptată și personalizată a programelor de formare, urmată îndeaproape de AI (inteligență artificială) și learning analytiscs. Este de asemenea primul an în care platformele de tip learning experience ocupă un loc în acest clasament.

Training Industry încadrează toate schimbările sesizate recent în domeniu în 5 trenduri majore:

  1. Digital transformation
  2. Design thinking
  3. Realitate augmentată
  4. Realitate virtuală
  5. Learner experience

Vă provocăm să vă gândiți cum veți răspunde la cerințele forței de muncă a viitorului cu soluții de învățare moderne și adaptate. Ca specialist de L&D trebuie să știi care sunt joburile vitorului  ca să știi ce programe să dezvolți.

Competențele marcate de celebra companie de consultanță Mckinsey ca fiind critice sunt: creativitatea, gândirea critică, luarea deciziilor și procesarea informațiilor complexe.  Abordarea clasică learn – work – retire (învață – muncește – pensionează-te) nu mai este de actualitate.

Abordarea actuală pare mai degrabă un ciclu de învățare și adaptare și muncă, de tipul  learn – work – learn – change – work – learn – change –work – retire.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.