fbpx 5 pasi pentru o echipa de succes | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 pasi pentru o echipa de succes

Auzind managerii si candidatii vorbind am de multe ori impresia ca exista o lipsa majora de comunicare, o prapastie imensa intre asteptarile unora si altora care se lasa de cele mai multe ori cu frustrari de ambele parti si un grad redus de retentie a angajatilor cu impact in performanta intregii companii. Managerii se plang de lipsa talentelor autentice pe piata: nu au cunostinte la nivelul dorit, nu au dorinta de a munci, “don’t go the extra mile” cum aud deseori, nu au initiativa, vor functii, vor bani multi, nu sunt dispusi sa lucreze peste program asa cum o cer clientii. De partea lor candidatii spun: joburile descrise la interviu nu sunt ceea ce se asteptau, au senzatia ca sunt niste numere, fac lucruri fara sens, neapreciate suficient, nu asculta nimeni ideile lor, nu au posibilitati de crestere in organizatie, sunt ingrijorati de instabilitatea locului de munca.

Managerii vorbesc de cifre si performanta iar candidatii despre atmosfera si sens pentru viata lor. Nu e de mirare ca cele doua tabere raman dezamagite in final.

Cateva recomandari pe care le ofer managerilor:
1.Recrutati in functie de competentele cerute si potrivirea cu valorile organizatiei
2.Creati planuri de integrare care sa acompanieze noii angajati
3.Creati evenimente care sa faciliteze trecerea echipei de la furtuna la normal. Intotdeauna venirea unui nou coleg dezechilibreaza temporar rutina echipei
4.Cereti si oferiti feedback regulat in sesiuni informale. Asa veti afla ce asteptari au angajatii si cum ii puteti ajuta sa performeze si sa avanseze profesional sau personal.
5.Sarbatoriti realizarile profesionale si personale cat mai des.

Orice incurajare creeaza mai multa incredere in sine si entuziasm.
A fi manager inseamna nu doar a verifica ca lucrurile se intampla conform planurilor. Inseamna a crea energia necesara pentru ca angajatii sa se simta inspirati sa isi faca treaba cu pasiune, sa isi doreasca sa atinga obiective cat mai ambitioase. Paradoxal a fi manager nu inseamna a conduce ci a sprijini oamenii care obtin rezultatele.

Daca ceea ce ati aflat vi se pare interesant dati share. Oferiti prietenilor posibilitatea de a se bucura alaturi de voi.

Articol preluat de pe Infinite.Eu.

Categorie

Adriana Radu - Transforming people and businesses

Dupa 15 ani in pozitii de top in HR in diverse industrii am decis sa... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.