fbpx 5 semne de limbaj corporal necesare în timpul întâlnirilor | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 semne de limbaj corporal necesare în timpul întâlnirilor

Limbajul corpului și tonul vocii, nu cuvintele, sunt cele mai puternice instrumente de evaluare (Christopher Voss)
Cercetările arată că majoritatea informațiilor pe care le luăm dintr-o conversație nu sunt verbale. De fapt, până la 55% din toată comunicarea noastră este prin limbajul corpului. Dar care sunt semnele pe care ar trebui să le cauți? Și ce pot spune aceste semnale diferite ale limbajului trupului pe care nu reușești să le transmiți doar din cuvinte sau din tonul vocii?

Există multe, dar unele sunt mai ușor de observat decât altele. Iată 5 semnale ușor de dor de limbajul corpului pe care ar trebui să le luați în timpul oricărui tip de interacțiune.

 

1. Sprâncenele crescute = semn de frică, îngrijorare, surpriză sau falsitate

Există doar trei ocazii în care o persoană ridică sprâncenele:

  • Frică
  • Îngrijorare
  • Surprindere

Dacă persoana își ridică sprâncenele, se simte probabil una dintre emoțiile de mai sus. Totuși, reține că există și un al patrulea motiv: când respectiva persoana este necinstită. Ridicarea sprâncenelor este ceva ce fac adesea oamenii pentru a face să pară că le pasă de ceea ce spui. Din acest motiv, acest lucru nu este de obicei un semnal de pe urma căruia poți obține toate informațiile de care ai nevoie, însă este foarte util când este asociat cu alte semnale.

 

2. Extrem de captivant = îngrijorarea celuilalt că te îndoiești de capacitatea lui

Dacă ești sau ai fost vreodată într-o poziție de autoritate, ai văzut-o de mai multe ori. Cu toate acestea, aceasta se extinde la orice situație în care o persoană se îngrijorează excesiv de ceea ce crezii despre el sau ea sau când crede că te îndoiști de capacitatea lui/ei.

 

3. Ochi larg deschiși= crearea unei legături

În timp ce primele două semnale au fost în mare parte negative, aceasta este în întregime pozitivă. Ai fost vreodată în jurul cuiva care acopiat maniera sau postura ta? Sau chiat tu ai făcut asta la adresa altcuiva? Acesta este un semn că simțim o legătură pozitivă cu cealaltă persoană. Gândește-te la aceasta ca la un fel de dorință inconștientă de a veni "în sincronizare" cu cealaltă persoană. Acest semn este unul puternic pentru care să îl cauți, deoarece îți spune când lucrurile merg bine și când este potrivit pentru a merge mai departe cu discuția. 

 

4. Postura = nivelul de încredere

Postura cuiva reprezintă unul dintre cele mai de incredre semne pe cae le poți constata, fie într-o acțiune virtuală sau față în față. Iar aceasta este probabil datorită faptului că acoperă întregul corp, fie sezând, fie în picioare. 
Postura se leagă cel mai mult de încredere, un semn care spune cum o persoană se simte față de ea însăși sau față de tine sau în contrast cu tine. Atunci când o personă intră într-o cameră uitându-se în pământ sau când se așază în picioare și își mișcă mâinile în poală, respectiva persoană manifestă o stimă de sine scazută.
Când se așază în poziție verticală, se sprijină pe spate, își întinde picioarele, își trage umerii înapoi și, în general, se întinde, astfel încât să pară că ocupă mai mult spațiu, manifestă o mare încredere atât în ​​ceea ce îl/ o privește cât și în privința situației în care se află.
Cea mai ușoară modalitate de a îți aminti acest lucru este următorul: 
⦁    contractarea = încrederea scăzută
⦁    în timp ce se extinde/ întinde = încredere ridicată
Vei observa că cei responsabili aproape întotdeauna prezintă un astfel de ultim nivel al acestui limbaj care arată încredere. Dar când te afli într-o situație în care nu este clar cine este responsabil, descifrarea limbajului corpului îți poate spune destul de puțin despre dinamica unei camere sau a unui grup de oameni.

 

5. Pleoapele întredeschise sau ochi încrețiți  = zâmbet fals

Cei mai mulți dintre noi știu că ochii tulburați și o lipsă generală de contact vizual înseamnă că cineva acționează probabil în mod necinstit sau ascunde ceva. Cu toate acestea, este ușor pentru cineva conștient de acest fapt să blocheze contactul vizual cu celălalt, ceea ce face foarte dificil să spui dacă sunt adevărate sau înșelătoare vorbele sale.
Totuși, un semnal foarte ușor după care ar trebui să te uiți pentru a căuta un comportament anume este zâmbetul. În mod special, spațiul din jurul ochilor.
Este obișnuit ca oamenii să-și folosească zâmbetul pentru a ascunde lucrurile, indiferent dacă este vorba de durere, îngrijorare sau intenții înșelătoare, dar un zâmbet fals este foarte ușor de observat.
Când zâmbim cu un zâmbet real, se produc încrețituri în jurul marginii pleoapelor noastre. Când cineva forțează un zâmbet fals, ei tind să se concentreze pe buzele și obrajii lor și nu-și dau seama că un zâmbet real implică întreaga față.
Deci, dacă nu vezi încrețituri în jurul ochilor, atunci, cel mai probabil, nu este vorba de un zâmbet real.

 

 


sursa: goalcast.com

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.