fbpx 5 sfaturi pentru a urma cursuri online, in timp ce lucrezi full-time | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 sfaturi pentru a urma cursuri online, in timp ce lucrezi full-time

2020 marchează probabil începutul unei noi ere: a cursurilor online. Nu cu mult timp în urmă mulți dintre noi ar fi fost rezervați în a se înscrie la un curs online, în cazul în care ar fi avut opțiunea aceasta. În ultimele 2 luni, cu singuranță, toți am participat deja la cel puțin un curs sau webinar. 

Dacă aloci timp, în această perioadă pentru a studia online, ai luat o decizie foarte bună, conform tendințelor globale. Este un răgaz propice pentru dezvoltare și upskilling. Pe de altă parte, acest lucru vine la pachet cu provocarea de a gestiona în paralel și activitatea profesională.

Iată câteva sfaturi pentru a reuși:

  1. Comunică deschis cu angajatorul tău despre participarea la curs. Așa îi vei oferi ocazia să îți aprecieze dorința de dezvoltare și să îți permită un program flexibil, fără a-i genera frustrări inutile, atunci când solicitările sale se suprapun cu orele alocate cursului.
  2. Aplică ceea ce înveți în timp real, la job, mai ales dacă ai o anumită provocare la locul de muncă pe care o poți rezolva astfel.
  3. Elimină distragerile în timp ce înveți. Studiul online presupune auto-disciplină, mai mult decât trainingul față în față. Deși poate părea tentant să îți verifici, din când în când e-mailul sau să intri pe Facebook, elimină toate aceste tentații. Creierul nostru – indiferent de gen sau de nivelul de IQ – nu este programat să facă două sarcini complexe în același timp.
  4. Creează-ți noi conexiuni și obține suport – Nu trebuie să treci singur prin această experiență. Un curs online te conectează cu o comunitate de profesioniști cu interese similare, de aceea, networkingul și schimbul de idei pot fi foarte utile în această perioadă.
  5. Ai grijă de tine, nu te extenua, alocă-ți timpul necesar pentru odihnă și pentru cultivarea unei stări de bine și a unor obiceiuri sănătoase care să îți dea o stare de spirit potrivită pentru dezvoltare.

Pe măsură ce ne vom obișnui cu această nouă formă de instruire fiecare își va defini propiul set de reguli de productivitate. Important este să rămânem optimiști și entuziaști, dornici să învățăm ceva nou în fiecare zi și să căutăm mereu să fim mai buni decât ieri.

Companie
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.