fbpx 7 metode de reducere a stresului la birou | Learning Network Mergi la conţinutul principal

7 metode de reducere a stresului la birou

De multe ori, oamenii se întreabă dacă se poate să menţinem un management eficient fără a ne confrunta continuu cu situaţii stresante? Ei bine, unul dintre secretele care ne permit să fim eficienţi să relaxaţi este acela de a descoperi modalităţi şi tehnici de reducere a stresului.

Iata mai jos o listă cu sapte modalităţi simple prin care putem reduce stresul zilnic de la birou, crescând totodată productivitatea.

Stretching-ul

Să ne întindem până atingem cerul! Pentru mulţi intre noi, munca la birou înseamnă multe ore petrecute stând pe scaun în faţa monitorului. Alţii în schimb, stau multe ore în picioare. În ambele cazuri stretching-ul poate face minuni ajutându-ne atât la detensionarea muşchilor şi la recăpătarea unei poziţii anatomice corecte şi relaxante, cât şi la refacerea puterii de concentrare.

Muzica

Chiar dacă sunteţi în timpul serviciului, asta nu însemnă că nu vă puteţi răsfăţa! Muzica poate oferi această senzaţie de răsfăţ şi relaxare, chiar şi în cele mai stresante zile. Bach şi Mozart sunt doar câţiva din „magicienii” care au creat muzica perfectă pentru birou, care ne relaxează şi ne motivează în acelaşi timp. Totuşi, dacă aceşti compozitori nu sunt pe placul vostru, sau dacă muzica clasică nu vă prinde, puteţi să vă îndreptaţi spre unul dintre posturile de radio „light” care difuzează muzică ambientală.

Mediul de lucru

Întotdeauna am grijă ca mediul de lucru să fie unul cât mai plăcut. De aceea, prefer spaţiile de birouri care se găsesc plante în ambient. De-a lungul timpului, cercetările au arătat că atunci când oamenii sunt aproape de natură se oxigenează mai bine şi devin mai productivi, mai creativi şi au o mai bună capacitate de a rezolva problemele.

Exerciţiile de respiraţie

În personal coaching astfel de exerciţii se dovedesc a fi foarte productive. Nu trebuie să aşteptăm până ne simţim extenuaţi pentru a realiza câteva minute de exerciţii de respiraţie. Unul dintre cele mai simple exerciţii pe care în puteţi încerca presupune concentrarea pentru câteva minute asupra tuturor muşchilor din corp. Tot ce trebuie să faceţi este să simţiţi cum se destinde fiecare muşchi în timp ce staţi într-o poziţie anatomică relaxantă dar corectă (cu spatele drept şi umerii îndreptaţi spre spate) şi să respiraţi adânc de 6-10 ori pe minut.

Ritualurile de băut apă

Întotdeauna când se anunţă o zi stresantă trebuie să ne asigurăm că nu suntem deshidrataţi pentru că altfel, vom fi vlăguiţi. Apa ne revigorează şi are grijă să ne susţină concentrarea. De aceea propun câteva ritualuri de băut apă la locul de muncă şi nu numai. În primul rând ar trebui să ţineţi cont de recipientul folosit. Este de preferat să utilizaţi un pahar prin care să puteţi percepe puritatea apei. Apoi, adaugă puţin gust: lămâie, busuioc, mentă, orice îţi place.

În fine, în funcţie de preferinţe puteţi alege să beţi un anumit număr de guri de apă la un anumit interval de timp. În acest fel vă veţi asigura că nu vă deshidrataţi, că luaţi aportul zilnic de apă şi că funcţiile corpului sunt în alertă în mod continuu ajutând la eficientizarea muncii depuse.

Masarea urechilor şi a palmelor

Chiar şi atingerea urechilor este un act sănătos în sine, spun cercetătorii. Masarea lor, în schimb, este o adevărată binecuvântare pentru corp. În timpul masajului, este stimulată proliferarea celulelor sistemului imunitar care contribuie la reducerea stresului şi a anxietăţii.

Cât despre palme, masarea podului palmei pentru 5-10 minute poate reduce drastic senzaţia de stres şi presiune, scăzând tensiunea arterială, relaxând muşchii, crescând numărul de endorfine şi promovând apariţia unei stări de bine.

Îngrijeşte o plantă

În fiecare zi îmi rezerv timp pentru planta de pe biroul meu şi mă asigur că are tot ce îi trebuie. De ce fac asta? Pentru că mai multe studii, printre care şi unul realizat de cercetătorii de la Universitatea Uppsala, au demonstrat că prezenţa unei plante în ghiveci, pe birou, reduce oboseala, stresul, durerile de cap şi previne apariţia durerilor sau a tusei. Mai mult, gândurile bune pe care le îndreptăm spre amicul nostru din regnul vegetal par să ne facă şi nouă la fel de mult bine determinându-ne să gândim pozitiv.

Categorie

Greenatwork este divizia specializata in peisagistica de interior a firmei Hollandia Green... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.