Mergi la conţinutul principal

Ai în jurul tău tineri la început de drum profesional?

www.bunincariera.ro îi sprijină prin teste vocaționale, consiliere profesională și mentorat

Alegerea drumului spre cariera potrivită reprezintă un moment important și încărcat de responsabilitate pentru majoritatea tinerilor care vor să fie buni în carieră. Este prima decizie serioasă pe care o iau la început de drum în viaţă. De multe ori, acest pas devine complicat pentru mulţi tineri pentru că nu ştiu la ce sunt buni, care este vocaţia lor şi ce carieră li s-ar potrivi.

Fără îndrumarea celor apropiați sau a unor specialiști, de multe ori, tinerii pot lua o decizie greșită.

Din dorința de a veni în sprijinul tinerilor aflați în acest impas și a îi ajuta să se descopere atât pe ei, cât și vocația potrivită lor, echipa THE SOCIAL INCUBATOR a dat startul proiectului Bun în Carieră.

Platforma online Bun în Carieră oferă acces la teste vocaționale, o bibliotecă virtuală cu descrierea a 52 de meserii sub forma unor testimoniale video realizate de profesioniști din diferite domenii, precum şi paşii pe care tinerii îi au de urmat pentru fiecare meserie în parte. După parcurgerea testelor vocaţionale, tinerii îşi pot programa sesiuni de consiliere și mentorat online care îi susţin să urmeze cariera potrivită pentru ei.

Tot acest proces a fost creat din dorința de a sprijini tinerii să îşi descopere vocația, să alcătuiască un plan de acțiuni și să se pregătească pentru a urma cariera potrivită pentru ei.

„Proiectul a pornit de la intenţia de a contribui în cariera tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani din medii vulnerabile din România, însă pe parcurs am realizat că toţi tinerii, indiferent de mediul în care au crescut, la început de drum profesional sau chiar mai devreme, în momentul în care îşi aleg facultatea, nu ştiu ce aptitudini au şi nici la cine să apeleze cu exactitate. Platforma www.BunInCariera.ro le oferă posibilitatea de autocunoaștere prin teste vocaționale, îndrumare și mentorat. Îi ajutăm să pășească cu dreptul pe drumul lor profesional.”, a spus Adriana Preda, Director Executiv Asociaţia The Social Incubator.

Funcționalitățile platformei au fost create pe baza expertizei și informațiilor acumulate de Asociaţia The Social Incubator în aprox. 6 ani de lucru cu peste 6000 tineri, de-a lungul a 30 de proiecte, derulate în 28 judeţe din România. Psihologi, consilieri vocaționali, traineri, mentori și voluntari oferă sprijin tinerilor în călătoria lor spre autocunoaștere și găsirea vocației.

Despre Asociaţia The Social Incubator

Asociaţia The Social Incubator a fost înfiinţată în urmă cu 6 ani de către un grup de profesioniști care împărtășesc aceeași viziune privind responsabilitatea socială, cu scopul de a crește șansele de integrare socială și profesională a tinerilor defavorizați.

Platforma Bun în Carieră a fost dezvoltată în cadrul proiectul ”Hartă pentru Drum în Viață”, desemnat câştigător în 2019 în competiţia RO SMART, în Țara lui Andrei, o competiție națională dedicată proiectelor inovatoare care, prin tehnologie și digitalizare, rezolvă probleme din comunități, îmbunătățesc calitatea vieții cetățenilor, eficientizează consumul de resurse și accesul la serviciile publice, sau reduc cheltuielile publice. Țara lui Andrei este platforma de responsabilitate socială a OMV Petrom și comunitatea celor care vor o țară mai bună în fiecare zi.

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.