fbpx Analiza competențelor care lipsesc din organizație | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Analiza competențelor care lipsesc din organizație

Există mai multe modalități prin care poți identifica competențele care lipsesc dintr-o organizație, cum ar fi:

  1. Analiza de joburi și descrierea posturilor - încearcă să evaluezi cerințele fiecărei funcții în parte și să compari aceste cerințe cu abilitățile și competențele actuale ale angajaților. Astfel poți identifica care sunt competențele lipsă.

  2. Evaluarea performanței - evaluează performanța angajaților și identifică care sunt zonele în care aceștia nu performează la nivelul așteptat. Dacă aceștia nu reușesc să atingă obiectivele, poate însemna că le lipsesc competențele necesare pentru a-și desfășura activitatea în mod eficient.

  3. Sesiuni de feedback - poți organiza sesiuni de feedback cu angajații și să le ceri părerea cu privire la competențele pe care cred că ar trebui să le aibă în organizație. Această abordare îți poate oferi o imagine de ansamblu asupra competențelor necesare pentru a atinge obiectivele organizației.

  4. Chestionare și sondaje - organizează chestionare și sondaje pentru a evalua competențele existente și cele lipsă în organizație.

  5. Analiza pieței forței de muncă - evaluează cerințele pieței forței de muncă și identifică competențele care sunt necesare pentru a-ți menține organizația competitivă.

După ce ai identificat competențele care lipsesc, poți dezvolta un plan de acțiune pentru a le dezvolta, fie prin formare și dezvoltare internă a angajaților, fie prin recrutarea de noi talente care să aducă aceste competențe în organizație.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.