[email protected] 0770 414 202

Andrew Mayo, "Valoarea umană a organizației"


BMI Publishing, in parteneriat cu Exelo au lansat de curand varianta in limba romana a unei carti extrem de apreciata. De fapt, este una dintre cele mai bine vandute carti ale lui Andrew Mayo: „Valoarea umană a organizațiilor”.

In esenta, Andrew Mayo porneste de la ideea ca toate organizatiile declara, fara sa clipeasca, ca oamenii (angajatii) reprezinta lucrul cel mai valoros pe care il au, insa, cate si reusesc sa dovedeasca asta cu adevarat?

Desi am intrat de mult intr-o era in care inteligenta umana este cu mult mai importanta decat orice cifra oferita de bilanturi, inca avem nevoie de numere si date pentru a putea exprima si accepta cu adevarat valoarea. Si, cum valoarea umana dintr-o organizatie nu poate fi masurata in adevaratul sens al cuvantului, ea nu este luata in calcul decat la nivel declarativ atunci cand se vorbeste de performante ale organizatiei.

Andrew Mayo, in cartea sa, vine in intampinarea acestei probleme si propune cateva instrumente esentiale care sa ii ajute pe manageri in incercarea lor de a masura si contoriza cea mai importanta resursa a unei organizatii- resursa umana.

Daca mai aveti nevoie de argumente ca sa o cititi, iata si doua dintre cele mai bune review-uri facute acestei carti:

„Valoarea umană a organizațiilor” sintetizează cu măiestrie conceptele teoretice, studiile de cercetare şi informațiile despre practicile folosite în măsurarea capitalului uman. Ne arată cum să măsurăm şi să monitorizăm capitalul uman, şi cum să investim în acesta în așa fel încât să generăm valoare economică. Cartea ia conceptul abstract al valorii oamenilor şi-l traduce în indicatori concreți, care îi ajută pe liderii de companii să elaboreze decizii informate în privința capitalului uman, iar pe profesioniștii de resurse umane să acționeze în virtutea unor informații obiective, nu numai a intuiției.
Arhitectura 'Monitorului capitalului uman' se bazează pe rezultatele celor mai noi studii şi oferă o modalitate pragmatică de a evalua performanța oamenilor din cadrul unei firme. Am învățat mult citind această carte şi o recomand adesea ca pe un ghid de acțiune disciplinată pentru fructificarea capitalului uman."
(Profesor Dave Ulrich)

“... Dezbaterea asupra măsurării şi raportării datelor de capital uman rămâne una dintre cele mai dificile şi mai importante pentru manageri. Andrew Mayo contribuie şi el la această dezbatere, prin analizele şi ideile profunde prezentate în carte." (Lynda Gratton, Profesor London Business School)

Lectura placuta și utila

Autor

Echipa LearningNetwork.ro

Learning Network este terenul de joaca al celor care cred in puterea invatarii, sunt curiosi sa isi descopere limitele si isi doresc sa obtina rezultate remarcabile in viata lor. Portalul (www.learningnetwork.ro) iti ofera informatii din industria de learning&development sub forma de stiri, articole si review-uri si posibilitatea de a achizitiona bilete la conferinte si cursuri deschise. ...
Scroll to Top
// //