fbpx Arta de a adresa cele mai bune intrebari | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Arta de a adresa cele mai bune intrebari

Interogatoriul reprezinta esenta toolkit-ului oricarui coach, fiind crucial pentru obtinerea rezultatelor si atingerea obiectivelor stabilite. De fapt, adresarea de intrebari este una dintre capacitatile de baza ale coaching-ului. Stim cu totii. Este o arta, am putea spune. Acest lucru este valabil pentru orice tip de coaching - fie ca este vorba de executive coaching, coaching-ul de viata sau de coaching strategic.

Jenny Clarke si Dr. Sabine Dembkowski au realizat un articol extrem de interesant cu privire la acest subiect. Ei sustin ca, pentru a ne imbunatati practica de coaching, trebuie, in primul rand, sa ne oprim si sa ne intrebam:

  • Ce ascultam atunci cand clientul nostru vorbește?
  • Cum adresam intrebarile?
  • Cum putem obtine un impact mai mare prin intrebarile noastre?
  • Ce impact au diferite stiluri diferite chestionare asupra clientilor nostri?

Apoi, au comparat, pe larg, o serie de intrebari adresate de catre coachi din perspectiva "problemei" cu intrebari construite din perspectiva "solutiilor" pentru a ne putea ajuta sa vedea diferenta dintre cele doua abordari.

In articolul scris de cei doi autori vei gasi, de asemenea, si informatii despre abordarea numita Metodologia Solution Focus si modul in care aceasta te-ar putea ajuta, ca si coach, indiferent de gen, sa iti sporesti propria practica de coaching și sa ai un impact mai mare asupra clientilor tai.

Pentru a citi integral articolul, descarca documentul urmator:

the_art_of_asking_great_qs.pdf

Categorie

Dr. Sabine Dembkowski, este Fondator si Director  al The Coaching Centre in Londra si Cologne, Germania (... vezi profilul complet

Jenny Clarke este consultant independent cu o experienta vasta in domeniu. Este facilitator si trainer Solution Focused, ajutandu-i in acest mod... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.