fbpx Programele de formare cu certificare se mută online | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Programele de formare cu certificare se mută online

Pe data de 30 martie a.c., având în vedere situația de urgență instituită, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a luat decizia adoptării unor măsuri care să reglementeze derularea pregătirii teoretice în sistem online, prin adoptarea OUG 32/2020 privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru stabilirea unor măsuri suplimentare de protecție socială – articolele IX și X.

Astfel, potrivit articolului IX, paragraful 1, se specifică următoarele:

Pe perioada stării de urgență instituită prin Decretul nr. 195/ 2020 (...) pregătirea teoretică a programelor de formare profesională a adulților, în condițiile Ordonanței Guvernului nr. 129/ 2020, privind formarea profesională a adulților, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția programelor de pregătire de nivel de calificare 1, se poate desfășura și în sistem online, cu notificarea comisiei de autorizare, însoțită de dovada accesului la internet și deținerii de mijloace electronice pentru fiecare cursant în parte. 

Puteți consulta textul legislativ integral aici

De asemenea, vă invităm să consultați și ultimul comunicat de presă emis de către Autoritatea Națională pentru Calificări care aduce precizări și lămuriri cu privire la eliberarea certificatelor de competență.
 

Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.