fbpx Cardul profesional pentru tinerii absolventi, noutatea anului 2015 | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cardul profesional pentru tinerii absolventi, noutatea anului 2015

Cardul emis pentru tinerii care nu au job va inlocui CV-ul. Proiectul este finantat din bani europeni si este menit sa inregistreze parcursul profesional si educational al juniorilor. Prin intermediul cardului vor beneficia si de consiliere si vor avea acces la cursuri  in functie de profilul lor profesional.

Incepand din luna iunie, tinerii care nu urmeaza un program de educatie, formare si nici nu au un loc de munca vor fi inregistrati la ANOFM ca tineri NEETs someri si vor beneficia de sprijin prin Programul Operational Capital Uman. Potrivit comunicatului de presa emis de Ministerul Fondurilor Europene, acestia vor primi pachete integrate personalizate cu background-ul educational si profesional, orientare si consiliere in functie de profilul individual si masuri pentru a le spori sansele de angajare.

CV-ul va fi realizat in formatul Europass, iar cardul va fi instrument de inregistrare si validare a participarii la programe de formare in cadrul proiectelor finantate prin Programul Operational Capital Uman.

Pe de alta parte, cardul este si un instrument de stimulare a angajatorilor care vor beneficia de sprijin financiar pentru a angaja tineri, dar si pentru a derula stagii de formare profesioanale.

Aceasta initiativa a fost luata de Ministerul Fondurilor Europene in contextul in care Comisia Europeana a recomandat Romaniei consolidarea masurilor pe piata muncii pentru tinerii care nu se afla in evidentele autoritatilor si pentru somerii pe termen lung.

Specialistii in recrutare atrag atentia ca adoptarea unui astfel de card nu va schimba cu nimic situatia tinerilor fara job-uri. Este mult mai util ca Ministerul Fondurilor Europene sa investeasca acesti bani strict in programe de formare, consiliere si in cursuri care sa extinda aria de expertiza a candidatilor aflati la inceput de drum in cariera. In fond, toate agentiile de HR au acces la CV-uri pe diferite platforme online si prin e-mail, un card fiind inutil in recrutare.

Citeste si despre Modificari in Codul Muncii in 2015

Categorie
Steluta Nastase

Steluta Nastase – Online Marketing Specialist ABC Human Capital/ Recrutare si Selectie

Am ales un job pe care il... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.