fbpx Cât de mult merită să investești într-un program de dezvoltare a leadershipului | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cât de mult merită să investești într-un program de dezvoltare a leadershipului

Succesul unei afaceri este direct proporțional cu modul în care evoluează transformarea capitalului său uman. Este responsabilitatea principală a liderilor să se asigure că echipele lor învață și evoluează continuu pe parcursul realizării obiectivelor de afaceri. Diverse organizațîi se ocupă cu programe de dezvoltare a leadershipului corporativ pentru a se asigura că liderii lor merg mai departe în direcția corectă.

Pentru companii, este foarteimportant să investești în cele mai bune programe de dezvoltare a leadershipului pentru a fi mai benefic pentru angajați. Crearea liderilor și îndrumarea lor către noi culmi nu este doar în avantajul afacerilor, aduce și stabilitate. Mai jos sunt prezentate 7 motive care explică de ce este important să investești în programe de dezvoltare a leadershipului.

Crește succesul când vine vorba de schimbări

Dezvoltarea leadershipului crește capacitatea oamenilor de a răspunde rapid în cazul unor scenarii de afaceri neprevăzute. Un program de dezvoltare a leadershipului bine construit creează o conductă mai profundă și mai bogată de talent. Din această cauză, organizațiile sunt dornice să deblocheze talentul uman pe care îl au, indiferent de nivelurile lor.

Atrage talentul și păstreaza-l

Satisfacția angajaților este la fel de importantă că și satisfacția clienților. Angajațîi sunt cei mai importanți într-o afacere deoarece aceștia promovează afacerea oriunde merg. Aplicația potrivită pentru programele de dezvoltare a leadershipului stimulează implicarea angajaților și sporește capacitatea organizației de a face față diferitelor lacune.

Cu cât liderii sunt mai buni, cu atât compania va merge mai bine

Întreprinderile care se concentrează pe investițiile în potențialul uman obțîn randamente mari în comparație cu companiile care nu procedează la fel. Astfel de firme au o atmosferă puternică de dezvoltare a leadershipului, care încurajează asumarea riscurilor și susțîn un model de leadership bine comunicat. Dezvoltarea leadership-ului pune accentul pe oportunitățile care aduc venituri, diminuează costurile și îmbunătățesc satisfacția clienților.

Situații win-win în relația angajator-angajat

Un plan de succesiune este construit pentru organizațiile care sunt concentrate pe instruirea angajaților și a liderilor de talie înaltă. Acest lucru le oferă siguranță că au instruit viitorii lideri ori de câte ori afacerea o cere. Dezvoltarea leadershipului pentru angajațîi existenți păstrează și încurajează abilitățile și îi face să se simtă apreciați și de asemenea, să își respecte angajamentul.

Îmbunătățirea semnificativă a performanței

Companiile nu derulează un program de dezvoltare a leadershipului doar în interesul său. Pentru a dezvolta o strategie de conducere care se conectează cu viziunea și misiunea de afaceri, forța de muncă trebuie să obțînă setul potrivit de abilități pentru a o implementa. Dezvoltarea liderilor este o campanie vitală, dar rezultatele obținute depășesc eforturile și costurile implicate.

Prin urmare, pentru a face liderii cât mai eficienți, companiile nu trebuie să se concentreze numai pe dezvoltarea abilităților, ci trebuie să opteze pentru metodologii care oferă o abordare holistică pentru a crea un mediu de învățare continuă. 

Referință: https://elearningindustry.com/why-invest-in-leadership-development-programs

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.