fbpx Ce calități are un trainer excepțional? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ce calități are un trainer excepțional?

S-a spus adesea că „profesorul mediocru spune, profesorul bun explică, profesorul superior demonstrează și marele profesor inspiră”. Aproape oricine s-a întrebat cel puțin o dată cum ar fi un bun instructor și cum ar putea să-i inspire pe cursanți să performeze cât mai bine. De ce alte calități în afară de comunicare și stăpânire a subiectului are nevoie un instructor bun? Hai să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce este necesar pentru a fi un bun instructor:

Fiți un ascultător bun și răbdător

Unele dintre calitățile unui instructor bun sunt absolut negociabile. Capacitatea de a asculta, de a pune întrebări corecte și de a înțelege nevoile cursantului se află în partea de sus a acestei liste. Un instructor talentat este capabil să asculte atât de atent ceea ce publicul  țintă crede că are nevoie, încât poate vedea clar ce au de fapt nevoie.

Încurajați implicarea

Este mult mai benefic pentru țoață lumea atunci când instruirea se realizează în așa fel încât și cursanții sunt implicați în mod direct în dicutie. Pentru că dezvoltarea abilităților să se realizeze cu succes, cursanții au nevoie de oportunități în care aceștia să își poată împărtăși ideile, să răspundă la întrebări și de asemenea, să aibă ocazia să practice ceea ce au învățat. Cei mai buni formatori îi încurajează pe cursanți să pună întrebări, să se implice în activități și să fie activi în învățarea lor, în loc să absoarbă pasiv materialul.

Fiți organizat

Se întâmplă ca unii formatori să aibă o prestație perfectă într-o zi, urmând ca apoi în următoarea zi prestația să fie mediocră. Acest lucru se datorează de obicei unei lipse de organizare. Vrei să fii constant? Fă-ți timp pentru a-ți planifica materialele de instruire. Lecțiile și materialele bine organizate vă ajută să rămâneți concentrați. Astfel, evitați să aveți parte de cursuri în care publicul își pierde răbdarea și atenția.

Fiți la curent cu tendințelor de învățare

Un alt aspect al know-how-ului de design instrucțional care face un instructor să fie apreciat, este conștientizarea ultimelor tendințe de formare. Formatorii eficienți țin pasul cu cercetările actuale în educația adulților și livrarea digitală și caută oportunități de a încorpora tendințe dovedite în formarea lor. Deși formatorii excelenți trebuie să știe ce tendințe capătă tracțiune, este mult mai important ca aceștia să aibă capacitatea de a fi critici cu privire la ce tendințe aleg să încorporeze.

Analizați și îmbunătățiți din nou, din nou și din nou

Cei mai buni instructorii se întreabă constant: „ce face un instructor bun?”. Nu s-au concentrat numai pe dezvoltarea cursanților lor, ci și pe dezvoltarea lor. Instructorii își pot îmbunătăți performanța profitând de sondaje și alte forme de feedback. Formatorii mari  consideră feedback-ul o oportunitate de a-și reexamina metodele și de a se descurca mai bine data viitoare. Formatorii buni nu se îmbunătățesc doar ei, ci își evaluează periodic materialele de instruire. Materialele vechi sau irelevante sunt eliminate treptat în favoarea conținutului care este mai antrenant și aliniat cu feedback-ul cursanților despre curs.

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.