fbpx Ce este satisfacția la locul de muncă?  | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ce este satisfacția la locul de muncă? 

Satisfacția la locul de muncă, este definită ca un răspuns emoțional pozitiv pe care îl experimentezi atunci când ești prezent la locul de muncă. Conducerile organizațiilor încearcă acum să măsoare acest sentiment. Este important să ne amintim că satisfacția la locul de muncă variază de la angajat la angajat. În același loc de muncă în aceleași condiții, factorii care ajută un angajat să se simtă bine în ceea ce privește locul de muncă ar putea să nu se aplice unui alt angajat. Din acest motiv, este esențial să existe o abordare multidimensională a satisfacției angajaților, care acoperă următoarele domenii:

  • Natura provocatoare a muncii.
  • Un nivel de comoditate (scurte navete, acces la instrumentele digitale potrivite și ore flexibile)
  • Apreciere periodică din partea conducerii și a organizației în ansamblu
  • Salariu competitiv, pentru care angajații mențîn o calitate bună a vieții
  • Promisiunea progresării carierei în sincronizare cu obiectivele personale de creștere ale angajaților

Nu există nicio definiție exactă a satisfacției la locul de muncă, iar factorii care contribuie la aceasta vor depinde de natura locului de muncă, dar există factori care pot influența satisfacția resimțită de oameni la locul de muncă.

Are locul de muncă pentru ca angajații să se angajeze în hobby-urile lor?

Astăzi, cei mai mulți dintre noi petrecem o parte semnificativă dintr-o  săptămâna la muncă, dar cu toate acestea nu vrem să ignorăm hobby-urile sau interesele personale. Un loc de muncă în care angajații au suficient timp liber de exemplu pentru a citi o carte în timpul pauzelor, pentru a lua o masă plăcută fară să se grăbească. Companiile în care astfel de comportamente nu sunt considerate greșite, le vor permite angajaților să resimță satisfacție la locul de muncă.

Angajații se simt respectați de colegii lor?

Un loc de muncă în care angajații se simt criticați în mod regulat sau sub un anumit tip de control este foarte nemulțumitor. Puteți detecta nemulțumirea lor prin conversații individuale cu angajații și apoi puteți lua măsuri adecvate pentru îmbunătățirea experienței lor în acest domeniu.

Organizația respectă politici corecte?

Diversitatea și includerea la locul de muncă au un impact pozitiv asupra afacerii, îmbunătățind în același timp cultura și mediul de lucru al unei companii. Prin asigurarea corectitudinii față de toți angajații, indiferent de vârstă, sex sau dizabilități, puteți crește nivelul de satisfacție în întreaga companie. Cu alte cuvinte, satisfacția la locul de muncă nu ar trebui să se limiteze doar la câțiva angajați, ci toți din întreaga companie, ar trebui să experimenteze același nivel de bunăstare.


 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.