fbpx Cine nu are consilieri să își cumpere! Și cine nu e consilier să devină! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cine nu are consilieri să își cumpere! Și cine nu e consilier să devină!

CONSILIER ÎN CARIERĂ – UN TITLU DE ONOARE

Consilier – o noțiune care ne este familiară, un cuvânt pe care îl întâlnim frecvent într-o diversitate de contexte. Am auzit cu toții de consilier/consultant juridic, consilier/consultant financiar, consilier de imagine, consilier prezidențial sau... consilier în carieră!

Ce este un consilier? În vocabule neaoșe, un consilier este un sfătuitor, un povățuitor, un îndrumător... un sfetnic. Vă este cunoscut termenul de sfetnic, nu? Veți fi auzit din istoria noastră de sfetnici domnești, vă aminitiți, de pildă, de un Luca Arbore, mare boier al lui Ștefan cel Mare, sfetnic al lui Bogdan al III-lea.

Toți marii lideri ai lumii – politici, spirituali, religioși – au avut și au alături de ei un consilier sau, mai bine zis, o armată de consilieri. Instituția consilierii e veche de când lumea. Biblicul Rege Solomon, întruchipare a înțelepciunii, prețuia, la rându-i, sfatul altor înțelepți de seamă: consilierii regali. Alexandru cel Mare a beneficiat de mentoratul filozofic a lui Aristotel, dar și de îndrumarea celor mai buni consilieri militari din Macedonia. Cel mai puternic președinte al lumii, președintele Statelor Unite, are lângă el un „Counselor to the President” (și câți alți consilieri nu se mai învârt în juru-i!). Iar Papa Francisc a numit pe 13 aprilie anul acesta opt cardinali drept consilieri personali care să-l ajute în conducerea Bisericii și în reformarea Curiei Romane.

Ce vor să spună toate acest exemple, dragă cititorule? Că nu ne-am născut atotștiutori. Că nu doar copiii au nevoie de îndrumare. Că, de multe ori, oricând de talentați, oricât de învățați, oricât de puternici am fi, drumurile întortocheate ale vieții nu le putem desluși de unii singuri. O perspectivă individuală este întotdeauna limitată. Dar unde-s doi, puterea crește. Și lumea se vede altfel. Începe să-și deschidă ferestrele către noi.

Unde-s doi, oportunitățile se înzecesc. Doi egal EU + CONSILIERUL MEU. Prietene, eu astăzi sunt un pic dezorientat. Mă mișc într-o lume amețitoare, unde lucrurile se schimbă peste noapte. Parcă uneori nu mai știu cine sunt, ce potențial am și încotro ar trebui să mă-ndrept. Dar ceva tot mai știu, prietene! Știu că TU mă poți ajuta să-mi găsesc drumul!

Te rog, înscrie-te degrabă la cursul GCDF (Global Career Development Facilitator) organizat de APT Group. Nu-i bucurie mai mare decât să descoperi și să călăuzești oameni pe drumul cel drept. Și doar știi bine că, atunci când dăruiești, primești înzecit! Cursul GCDF îți aduce un pachet generos de beneficii personale și profesionale: o certificare la mare căutare pe piață, recunoaștere profesională, autocunoaștere și dezvoltare personală, acces la educație continuă, ample oportunități de networking, implicare în proiecte europene... și lista poate continua.

Așadar, prietene, eu unul cred că programul GCDF de formare de consilieri în carieră este exact ceea ce îți trebuie. Ce-aș mai putea să adaug? Participa si mai vorbim dupa aceea! :)

Categorie
APT

Initial parte a grupului APT de companii de resurse umane, APT Evolution se concentreaza pe sustinerea proceselor de dezvoltare ale angajatilor... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.