fbpx Construirea unei culturi de învățare la locul de muncă | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Construirea unei culturi de învățare la locul de muncă

Făcând o investiție serioasă în viitorul angajaților tăi, prin crearea și disponibilitatea oportunităților de învățare, care, la rândul lor, pot duce la oportunități de dezvoltare a carierei interne, vei seta direcția corectă pentru succesul pe termen lung al companiei.

Stabilește legături clare între învățare și performanță

Angajații trebuie să înțeleagă că dorința continuă de a învăța este foarte apreciată și că, capacitatea de a se angaja în învățarea pe termen lung este o parte esențială a performanței îmbunătățite în continuare la locul de muncă. Integrarea învățării în operațiile zilnice este cheia, iar acest lucru asigură că învățarea nu este doar un eveniment unic, ci mai degrabă o parte centrală a culturii.

Asigură-te că, ceea ce învață angajații, este aplicat

Odată ce legăturile dintre învățare, performanță și rezultate sunt stabilite, poți susține, ca manager, învățarea aplicată pe post, urmărind în mod regulat ceea ce angajatul aplică, face diferit, pentru a te asigura că noile cunoștințe au ca rezultat schimbări de comportament și un angajat mai bun, mai performant într-un timp convenit de ambele părți. 

Fă din învățare o inițiativă strategică

Pentru a funcționa ca un instrument care sporește implicarea angajaților și crește productivitatea, învățarea trebuie să-și asume locul ca fiind o inițiativă strategică de bază. Comunică ce abilități sunt necesare pentru a sprijini strategia companiei și direcționează toate oportunitățile de învățare către acele obiective.

Creează un proces robust și continuu de management al performanței, care favorizează colaborarea dintre angajați și manageri și face ca învățarea în urma feedback-ului să fie parte din viața de zi cu zi și acceptată cu ușurință. Oferă angajaților instrumente pentru a identifica lacunele și punctele forte ale abilităților, pentru a cartografia rezultatele posibilităților de învățare și pentru a monitoriza progresul pe parcurs.

Identifică experții în materie de subiect

Un alt mod de a oferi oportunități de învățare angajaților este de a valorifica abilitățile și cunoștințele experților și de a implementa programe de schimb de cunoștințe în întreaga organizație. Cu această abordare, poți lega cu ușurință activitățile de învățare cu competențele de bază și poți măsura impactul programului.

Cercetările arată că programele de învățare și dezvoltare ale angajaților pot îmbunătăți implicarea, păstra cunoștințele instituționale și crește productivitatea. Cercetările au descoperit că organizațiile cu o cultură puternică de învățare au depășit anumite companii cu o marjă semnificativă.

Dar este important să construiești o strategie în mod deliberat: există estimări care arată că formarea ineficientă costă întreprinderile de 145 de miliarde de dolari în fiecare an.

O schimbare demografică importantă a forței de muncă reprezintă o oportunitate excelentă de a-ți concentra strategia de învățare și dezvoltare și de a construi o cultură puternică de învățare. 

 

Referință: https://www.thebalancecareers.com/

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.