fbpx Construirea unei echipe care știe să colaboreze | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Construirea unei echipe care știe să colaboreze

Crearea unui mediu în care colaborarea reprezintă un punct forte pentru echipa ta, poate fi adesea cheia succesului deoarece astfel, membrii echipei tale pot învăța unul de la celălalt sau se pot motiva și ajuta reciproc. 

Avantajele sunt clare, însă, crearea unui astfel de mediu nu este foarte simplu de realizat, de aceea îți vom oferi câteva sfaturi în urma cărora vei putea dezvolta în echipa ta o colaborare mult mai eficientă:

Fii un exemplu!

Atunci când un lider își arată entuziasmul în ceea ce privește colaborarea cu alte echipe și de asemenea, cu membrii echipelor respective, acest lucru va crea în echipa ta un mediu în care toți indivizii se simt confortabil să colaboreze unii cu alții.

Schimbarea rolurilor între angajați.

În acest caz, schimbarea rolurilor angajaților din când în când între departamente crește câmpul de înțelegere a acestora în ceea ce se întâmplă în jurul afacerii și totodată îi ajută să se dezvolte profesional și mai mult. 

Lideri puternici

Liderii puternici sunt cruciali într-o afacere deoarece zilnic apar foarte multe sarcini și provocări cărora un lider e nevoie să le țină piept. În plus, aceștia au puterea și vizunea corespunzătoare să delege o varietate de echipe pe care să le țină unite și să le motiveze să ducă la bun sfârșit tot ceea ce au de făcut. 

Definirea rolurilor.

E nevoie să fii sigur care sunt responsabilitățile tale și ce trebuie să facă toți ceilalți. Atunci când toate aceste lucruri sunt bine puse la punct, poți să fii sigur că vor fi evitate atât confuzia, cât și conflictele din cadrul echipei. 

Dezvoltarea abilitaților.

În ceea ce privește dezvoltarea abilitaților, este nevoie să știi că nu toate abilitățile sunt ușor de acumulat, iar câteodată e nevoie ca oamenii să participe la instruiri specializate pentru a putea ajunge la nivelul de cunoștinte dorit.

Păstrează-ți echipe restrânse.

Echipele mari și diverse pot fi adesea dificil de gestionat și, prin urmare, este important să menținem echipele cât mai restrânse, această abordare putând fii benefică și din punct de vedere financiar.

Comunicare față în față.

Datorită dezvoltării comunicării virtuale din ultimii ani, a fost redus și sentimentul de colaborare și unitate în cadrul organizațiilor. De aceea este important să vă faceți timp ca echipă pentru o comunicare față în față. 

 

Referință: https://www.businessballs.com

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.