fbpx Cum ajută trainingul de mindfulness | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum ajută trainingul de mindfulness

Cum organizațiile caută din ce în ce mai mult să inoveze și să conducă afacerile într-un mediu tot mai competitiv și rapid, well-being-ul angajaților este uneori trecut cu vederea. Dar companiile care realizează și investesc în relația dintre starea de sănătate a angajaților și obiectivele lor de afaceri dețin un avantaj competitiv major:
Aceiași factori care contribuie la fericirea și implicarea angajaților sunt legați și de creșterea productivității.
Cercetările arată că angajații fericiți sunt cu 12% mai productivi decât cei  nefericiți. Un alt studiu a dovedit că vânzătorii mai fericiți au vândut cu 37% mai mult decât alții care nu erau fericiți.


Cum poți aduce asta la locul tău de muncă?

Îngrijirea sănătății angajaților tăi și îngrijirea scopurilor tale de afaceri nu trebuie să se excludă reciproc. Mindfulness-ul ar putea fi soluția pentru ambele.
Un studiu realizat de Gallup a constatat că firmele cu angajați implicați le depășesc cu mai mult de 200% pe celelalte.
Un studiu intern efectuat de Aetna a constatat că mindfulness-ul crește eficiența la locul de muncă. Angajații au câștigat în medie 62 de minute pe săptămână din productivitatea fiecăruia, câștig pe care Aetna îl estimează a fi în valoare de 3.000 de dolari/ angajat/ pe an.
Într-un alt studiu realizat pe un esantion de workaholics, trainingul de mindfulness a condus la o reducere a timpului de lucru pentru angajați, fără scăderea corespunzătoare a performanței lor, aceștia fiind capabili să devină mai productivi în timpul orelor în care lucrau.
Mai mult, mindfulness training se poate face online sau printr-o aplicație mobilă. În comparație cu intervențiile tradiționale de tip față în față, studiile au arătat că trainingul online de mindfulness poate reprezenta o modalitate mai convenabilă și mai rentabilă de a ajunge la grupuri accesibile digital.

 

Ne vedem pe 11 decembrie la Beneficiile Mindfulness-ului în Organizații, eveniment care face parte dintr-o serie de întâlniri organizate în parteneriat de către Learning Network și Mindfulness Institute, care își propun să ofere participanților atât cele mai noi informații despre modul în care mindfulness-ul poate fi aplicat în context organizațional, precum și ocazia de a experimenta o serie de practici pe care le pot folosi în viața cotidiană pentru a-și crește capacitatea de concentrare și starea de bine.


sursa: Headspace
 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.