fbpx Cum alegi o certificare în management | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum alegi o certificare în management

Când vine vorba de alegerea programelor de formare întotdeauna vei primi o mulțime de sfaturi și recomandări. Learning Network își propune constant să te susțină să faci cele mai bune alegeri în alegerea programelor de formare atât pentru tine cât și pentru echipa ta (dacă ești manager) sau organizația (dacă ai funcțiuni de HR și L&D).

Conform L&D Industry Survey realizat anul trecut dezvoltarea competențelor de management și leadership este în focusul majorității organizațiilor din România (55% din respondenți au pus leadershipul ca prima alegere pentru programele de formare interne).

Caută în calendar cursuri de certificare în management

De asemenea multe companii aleg formarea exclusiv internă a managerilor, fără a apela la programe externe de tip mini-MBA sau certificări în management.

Recomandarea noastră este să îți expui managerii și viitorii manageri la experiențe diverse, astfel un program de certificare îți aduce umătoarele beneficii:

  1. Oferă structură informațiilor pe care managerul le-a acumulat în diverse alte cursuri și în academiile intere
  2. Sunt momente în care nu există suficiente oportunități de creștere în poziția deținută de manager și apare senzația de “blocaj” sau de “platou” în carieră. Ieșirea într-un curs de lungă durată unde ai contact cu manageri din alte organizații poate fi un bun moment pentru manager să își re-evaluez poziția și să aprecieze ceea ce are deja, să găsească noi perspective pentru același job și să conștientizeze că deși părea că există o rutină, oportunitatea de creștere constă în calitatea rezultatelor pe care le produce alături de echipa sa
  3. Poate fi un bun moment ca organizația să își manifeste recunoștiința pentru eforturile depuse la atingerea obiectivelor de business
  4. Un curs certificat care se încheie cu o evaluare (examen) asigură creșterea încrederii în sine, în deciziile luate și în rezolvarea problemelor.

Iată sugestiile Learning Network pentru alegerea unei certificări în management:

  1. Stabilește-ți criterii clare și măsurabile de evaluarea furnizorilor de programe: crează-ți propriul punctaj astfel încât decizia să fie documentată.
  2. Informează-te despre profilul companiilor care frecventează cursul și alege cursurile frecvetate de companii cu același profil ca al tău; și nu vorbim acum despre același domeniu de activitatea ci
  3. Verifică cu atenție CV-urile facilitatorilor, tipurile de formare pe care le au și rezultatele în domeniul lor de activitate și caută cu precădere acele cursuri în care facilitatorii au experiență reală de business și au avut în cariera lor sau au joburi în management în companii cu bune rezultate.
Categorie
clementina-anghelache-2023
Publisher

Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.