fbpx Cum arata noua generatie de lideri? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum arata noua generatie de lideri?

Desi liderii vad potential in tinerii din ziua de astazi, acestia nu le dezvolta talentul din timp!

Liderii trebuie sa gaseasca persoanele care sunt potrivite pentru pozitii in management si sa le ofere training pe leadership pentru a se dezvolta. Acestia au invatat din propria experienta ca, desi sa te cunosti pe tine si sa inveti mai multe despre calitatile de lider este benefic la orice varsta sau etapa din cariera, aceste competente le-ar fi fost mai utile cand erau mai tineri, putand mai apoi sa se dezvolte si mai mult.

Center for Creative Leadership (CCL) a realizat un sondaj printre 500 de oameni de toate varstele ce activeaza in diverse sectoare economice. Sondajul a fost postat pe clomedia.com si a constat in intrebari privind perioada ideala pentru ca tinerii sa fie dezvoltati ca si lideri, ce calitati de leadership urmaresc managerii la tineri, dar si ce ii bucura si ce ii sperie pe manageri cu privire la tinerii pe care ii angajeaza. Raspunsurile s-ar putea sa va uimeasca!

1. La ca varsta este ideal sa se inceapa dezvoltarea ca lider?

90% considera ca dezvoltarea trebuie sa inceapa inainte de 18 ani, 50% alegand varianta de varsta 5 ani sau mai putin. Doar 10% considera ca aceasta trebuie sa inceapa dupa 21 de ani.

2. Care sunt cele mai importante calitati ale unui lider?

Acum 20 de ani, 90% dintre respondenti considerau competentele tehnice si disciplina cele mai importante calitati ale unui lider, increderea, comunicarea si inventivitatea fiind urmatoarele in top.

Astazi, disciplina si comunicarea sunt calitatile de baza, fiind urmate de capacitatea de invatare, constiinta de sine si adaptabilitatea. Competentele tehnice nu mai sunt in top 5 calitati ale unui lider.

3. In 10 ani, care vor fi cele mai importante calitati ale unui lider?

Conform studiului, in 10 ani adaptabilitatea, comunicarea, capacitatea de invatare, diversitatea multiculturala si aprecierea acesteia, disciplina si colaborarea, sunt calitatile de baza ale unui lider.

4. Ce calitati ale noii generatii ii bucura pe lideri?

Colaborarea, comunicarea si adaptabilitatea sunt competente importante pe care angajatorii la cauta pentru pozitii entry-level si la cei care planuiesc sa intre pe piata muncii. Creativitatea, toleranta, abilitatea de a-ti depasi limitele si chiar conexiunea cu retelele sociale, sunt importante in munca de colaborare.

5. De ce se tem liderii la noua generatie?

Lipsa de etica in munca si de constiinciozitate sunt cele mai mari temeri ale liderilor cu privire la noua generatie. Acestia spun ca generatia a fost crescuta in acest fel, de exemplu au fost premiati pentru participare mai mult decat pentru performanta, si de aici provine lipsa de etica in munca. Tinerii ar trebui sa inteleaga ca au nevoie de experienta, ca trebuie sa invete si sa aiba rabdare.

Potentialii lideri nu au acces la modele pozitive. Acestia vad foarte putine modele pozitive pe care le pot urma. De asemenea, acestia nu beneficiaza de coaching si mentoring, atat de necesare in viitor pentru a-i ajuta sa se confrunte cu probleme complexe.

In ciuda acestor lucruri, liderii vad potential in generatia viitoare. Desi tinerii au nevoie de invatare si dezvoltare, acestia nu o primesc. Totusi, unii lideri considera ca tinerii din ziua de astazi au calitati de lider mai dezvoltate decat au avut acestia in tinerete, fapt datorat liceului si facultatii pe care acestia o urmeaza. 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.