fbpx Cum înveți mai bine o limbă străină, individual sau în grup? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum înveți mai bine o limbă străină, individual sau în grup?

Dacă ți-ai propus la un moment dat să înveți limba engleză sau să îți îmbunătățești nivelul de limbă engleza pentru afaceri, poate că te-ai confruntat cu o dilemă: ce tip de curs e mai bun, individual sau în grupă? Iată mai jos câteva idei pro și contra pentru fiecare dintre aceste două situații, care, sperăm noi, te vor ajuta să iei o decizie mai informată.

Pentru cursurile individuale, argumentele pro ar fi:

  • ai parte de sesiuni  100% personalizate – înveți ce vrei și când vrei, în ritmul tău;
  • beneficiezi de feedback personalizat și detaliat, atenția trainerului fiindu-ți dedicată în proporție de 100%;
  • ai un control mai mare asupra orarului tău și poți avea și flexibilitate mai mare din partea trainerului.

În schimb, nu ai cu cine te compara din punct de vedere al progresului, iar sesiunile pot părea monotone, deoarece interacțiunea este limitată la participant-trainer. În plus, activitățile de grup, care de obicei presupun ocazii de conversație și interacțiune, nu pot fi făcute într-un curs individual. Un alt considerent de luat în calcul este costul, pentru că un curs individual este mai scump decât unul în grup.

Pentru cursurile de grup, argumentele pro ar fi:

  • poți învăța multe de la colegii de curs și nu doar pe plan lingvistic, poți socializa și îți poți îmbunătăți abilitățile de comunicare;
  • poți exersa noile cunoștințe în diverse moduri și poți învăța și din feedback-ul primit de ceilalți:
  • poți vedea cât de mult ai progresat și în raport cu ceilalți.

Pe de altă parte, ai mai puțin timp de vorbire la dispoziție și trebuie să fii mai flexibil în ceea ce privește lista de obiective și orarul.

Din experiența noastră, pentru nivelurile începătoare, o grupă mică (4-5 persoane), oferă un cadru bun de învățare, deoarece asigură un echilibru între interactivitate și ocazia de a exersa suficient de des. Pentru nivelurile mai avansate, orice variantă poate fi benefică, în funcție de obiectivele specifice ale participanților.

Flying Colours dezvoltă și susține training-uri și workshop-uri de limbă engleză generală și de engleză pentru afaceri construite și adaptate nevoilor specifice fiecărei companii. Cursurile sunt interactive și se desfășoară la sediul companiei, așadar nu va fi necesară organizarea deplasărilor de grup, iar timpul va fi folosit la maximum. Pe baza cunoștințelor și metodelor de predare acumulate în peste 10 ani de experiență în acest domeniu, inducem stilul de lucru și învățarea activă, participativă și perfect integrată mediului real în care cursanții lucrează zi de zi.

Echipa Flying Colours organizează de peste 10 ani cursuri de limbă engleză generală și de afaceri. Am susținut traininguri de limbă engleză pentru angajați din domeniul juridic, medical, IT&C, finanțe-bănci, resurse umane.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.