Mergi la conţinutul principal

Cum înveți mai bine o limbă străină, individual sau în grup?

Dacă ți-ai propus la un moment dat să înveți o limbă străină sau să îți îmbunătățești nivelul unei limbi pe care o cunoști, poate că te-ai confruntat cu o dilemă: ce tip de curs e mai bun, individual sau în grupă? Iată mai jos câteva idei pro și contra pentru fiecare dintre aceste două situații, care, sperăm noi, te vor ajuta să iei o decizie mai informată.

Pentru cursurile individuale, argumentele pro ar fi:

  • ai parte de sesiuni  100% personalizate – înveți ce vrei și când vrei, în ritmul tău
  • beneficiezi de feedback personalizat și detaliat, atenția trainerului fiindu-ți dedicată în proporție de 100%
  • ai un control mai mare asupra orarului tău și poți avea și flexibilitate mai mare din partea trainerului

În schimb, nu ai cu cine te compara din punct de vedere al progresului, iar sesiunile pot părea monotone, deoarece interacțiunea este limitată la participant-trainer. În plus, activitățile de grup, care de obicei presupun ocazii de conversație și interacțiune, nu pot fi făcute într-un curs individual. Un alt considerent de luat în calcul este costul, pentru că un curs individual este mai scump decât unul în grup.

Vezi Cursul de limba română - Discovering Romanian©!

Pentru cursurile de grup, argumentele pro ar fi:

  • poți învăța multe de la colegii de curs și nu doar pe plan lingvistic, poți socializa și îți poți îmbunătăți abilitățile de comunicare
  • poți exersa noile cunoștințe în diverse moduri și poți învăța și din feedback-ul primit de ceilalți
  • poți vedea cât de mult ai progresat și în raport cu ceilalți

Pe de altă parte, ai mai puțin timp de vorbire la dispoziție și trebuie să fii mai flexibil în ceea ce privește lista de obiective și orarul.

Din experiența noastră, pentru nivelurile începătoare, o grupă mică (4-5 persoane), oferă un cadru bun de învățare, deoarece asigură un echilibru între interactivitate și ocazia de a exersa suficient de des. Pentru nivelurile mai avansate, orice variantă poate fi benefică, în funcție de obiectivele specifice ale participanților.

Companie
Categorie

Alina Doica este Business Associate si trainer la Interact. Expertiza ei cuprinde solutii de comunicare, abilitati de prezentare... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.