fbpx Cum poți transforma engleza de bază în engleză de afaceri | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum poți transforma engleza de bază în engleză de afaceri

Engleza este limba oficială în 67 de țări din întreaga lume. În acest articol, vei învăța cum să vorbești engleza de afaceri, astfel încât să devii mai încrezător și mai profesionist la locul de muncă.

Pentru a-ți transforma vocabularul în limba engleză, trebuie mai întâi să ne uităm la diferențele dintre cele două tipuri de engleză. Engleza pentru afaceri este învățată și folosită în scopuri specifice. Există mulți termeni generici în limba engleză de afaceri și, indiferent de industria în care lucrezi, trebuie să cunoști acești termeni. Pe de altă parte, limba engleză de bază conține vocabularul de zi cu zi. În timp ce ambele sunt forme de comunicare, abordarea și obiectivele învățării și utilizării acestora diferă unele de altele.

Diferențele dintre engleza de bază și engleza de afaceri

1. Diferența de scop

Engleza de bază se concentrează mai mult pe conversația de zi cu zi și implică utilizarea vocabularului și a gramaticii de bază. Înclină mai mult spre un ton informal și casual. Pe de altă parte, engleza de afaceri are un scop, o direcție și o nevoie. Este mai specific pentru că se aplică într-un context mai profesional și este orientată spre sarcini.

2. Termeni specifici

Vocabularul englezei de afaceri are termeni specifici pe care un vorbitor îi poate folosi pentru afacerea pe care o reprezintă, cum ar fi contabilitate, marketing și așa mai departe. În timp ce în vocabularul general în limba engleză, un vorbitor poate să aibă sau nu un termen specific legat de situația sa de zi cu zi.

3. Formal și informal

Cea mai simplă diferență dintre engleza de afaceri și engleza de bază este că cea din urmă este mai informală. Engleza de afaceri folosește în mare parte limbajul și tonul formal.

Engleza de bază/ ocazională este adesea folosită și în contexte de afaceri, cum ar fi cu colegii tăi. Cu toate acestea, în situații formale, cum ar fi cu clienți sau persoane pe care nu le cunoști foarte bine, este posibil să utilizezi un limbaj mai formal. Diferențele dintre cele două sunt arătate în mare parte printr-o schimbare a vocabularului.

Să ne uităm la câteva exemple foarte ușoare și comune de transformare a vocabularului pentru diferite situații:

A cere ceva

În propoziția „Vă rugăm să-i oferiți planurile dvs. de călătorie”, în loc să folosești „dați”, poți folosi „oferiți” – „Vă rugăm să-i oferiți itinerarul imediat.”

De asemenea, în loc să folosești expresia „planuri de călătorie”, ai putea folosi cuvântul „itinerariu”. Un itinerariu este de obicei un document care enumeră planurile de călătorie, când pleci, când ajungi, unde, când, cum și așa mai departe.

Un alt exemplu este folosirea cuvântului englez de afaceri „inform” în loc de „let them know”. Dacă vrei să pari mai formal, poți spune: „Te rog să-i informezi despre sosirea ta” în loc să spui „Te rog să-i anunți când vei sosi”.

A cere ajutor

Să presupunem că ai nevoie de ajutor de la cineva și te-ai adresa astfel „Am nevoie de ajutorul tău” sau „Am nevoie de ajutor”. Ce cuvânt mai formal ai putea folosi în loc de „nevoie”? Poți schimba acest lucru în: „Necesit asistența ta”. De asemenea, poți schimba mai mult decât verbul din propoziții, însă acesta este cheia pentru a-ți îmbunătăți limba engleză.

A primi ceva

În engleza de zi cu zi, vom spune „I got your email”. Foarte simplu, nu? Dacă îți dorești să actualizezi această propoziție, ai putea spune „I received your email.”.

A discuta

„Să vorbim despre chestiuni importante mai târziu” este o propoziție simplă. Ai putea spune „Hai să discutăm chestiuni urgente mai târziu”. Schimbă „vorbește” și „important” cu „discută” și „urgent”. Aceste expresii în engleza de afaceri te vor face să suni mai profesionist.

Când ești într-o discuție și vrei ca cineva să-ți explice ceva, putem spune pur și simplu „Hai să vorbim mai multe despre această idee”. În loc să spui „vorbește mai mult despre”, ai putea folosi cuvântul „elaborează” – „Hai să elaborăm această idee.”

Atât limba engleză de bază, cât și engleza corporate sunt potrivite pentru a fi utilizate într-un context de lucru, dar depind de context. Termenii englezi de afaceri sunt în mare parte formali și folosiți în principal pentru a-ți îmbunătăți profesionalismul la locul de muncă. De asemenea, uneori, te poate face să pari mai inteligent și mai încrezător în ceea ce spui. Engleza de bază/ generală se bazează mai mult pe utilizarea simplă, conversațională, de zi cu zi a cuvintelor.

Flying Colours dezvoltă și susține training-uri și workshop-uri de limbă engleză generală și de engleză pentru afaceri construite și adaptate nevoilor specifice fiecărei companii. Cursurile sunt interactive și se desfășoară la sediul companiei, așadar nu va fi necesară organizarea deplasărilor de grup, iar timpul va fi folosit la maximum. Pe baza cunoștințelor și metodelor de predare acumulate în peste 10 ani de experiență în acest domeniu, inducem stilul de lucru și învățarea activă, participativă și perfect integrată mediului real în care cursanții lucrează zi de zi.

Echipa Flying Colours organizează de peste 10 ani cursuri de limbă engleză generală și de afaceri. Am susținut traininguri de limbă engleză pentru angajați din domeniul juridic, medical, IT&C, finanțe-bănci, resurse umane.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.