Mergi la conţinutul principal

Cum primesti cu gratie un feedback negativ

Feedback-ul negativ nu este o problema. Tu esti problema. Modul in care raspunzi la critica si feedback negativ spune multe despre tine.

Raspunsuri negative

Deseori, tindem sa raspundem la acestea in mod negativ:

 1. Este si vina ta
 2. O luam personal
 3. Ne tinem la distanta
 4. Minimizam
 5. Ne certam
 6. Ne simtim atacati
 7. Aratam cu degetul
 8. Ne cerem scuze
 9. Refuzam sa credem
 10. Niciodata nu o sa fiu suficient de bun

Raspunsul negativ la un feedback negativ intarzie cresterea, distruge progresul si conduce la pierderea respectului celor din jur.Invata cum sa il primesti cu gratie! Blog-ul leadershipfreak.wordpress.com ne ofera cateva idei despre cum sa raspundem pozitiv la un feedback negativ.

Raspunsuri pozitive:

 1. Gratitudine. Nu te preface ca nu te doare. Doar spune “multumesc pentru feedback”.
 2. Intrebari. Evita sa faci o afirmatie pana nu ai pus intrebari care sa te clarifice.
 3. Reformuleaza. Incepe-ti reactia la feedback-ul negativ cu afirmatia: “Ai spus ca…
 4. Solutii. Cauta solutii. Acestea trebuie sa fie simple.
 5. Fii fericit. Te simti bine daca cineva te corecteaza? Daca nu, atunci evita sa te superi, ia feedback-ul ca atare.
 6. Initiaza. Nu sta pe ganduri. Intreaba de un follow-up. Fa acest lucru repede. Stabileste o intalnire dupa maxim doua saptamani pentru un raport de progres. Patru saptamani inseamna mult prea mult. Daca comportamentul tau a primit un feedback negativ, rezolva problema urgent. Fa o schimbare.
 7. Fii din nou recunoscator.

Timp

Este greu sa asculti cand cineva te corecteaza. Asculta si, daca este necesar, cere mai mult timp pentru a te gandi la acel feedback. Fii sincer si spune: “Imi este greu sa aud asta. Pot sa ma gandesc putin la feedback-ul primit de la tine?

Transparenta

Discuta cu toti cei care ti-au dat un feedback negativ. Explica-le cum planuiesti sa iti imbunatatesti comportamentul si modul de lucru. Evoluezi atunci cand ceilalti stiu incotro te indrepti.Dupa cateva zile, cere-le din nou feedback. Deschide-ti mintea si incearca sa nu fugi de critica.

Mergi mai departe

Mergi mai departe, indiferent de feedback si actioneaza. Raspunzand pozitiv la un feedback negativ creste influenta, dezvolta si intareste conexiunile intre tine si cei din jurul tau.Feedback-ul trebuie primit ca un dar. Acesta este dat pentru a te ajuta sa evoluezi, sa devii mai bun. Gandeste-te bine inainte sa raspunzi la orice tip de feedback.Nu in ultimul rand, lucreaza cu acesta. Depinde numai de tine sa devii cea mai buna versiune a ta

Categorie

Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in limba... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

 • Etichetele HTML nu sunt permise.
 • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
 • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.