fbpx Cum sa cresti traficul blogului cu un singur buton! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum sa cresti traficul blogului cu un singur buton!

Daca ai un blog, probabil stii cat de greu este sa il faci sa fie citit de cat mai multi oameni.

Jeff Bullasdezvaluie pe site-ul personal jeffbullas.com piedicile pe care le-a intampinat si cum a reusit sa-si faca blog-ul vizibil. Acesta sustine ca poti capata mai multi vizitatori folosind un singur buton!

Jeff Bullas si-a inceput blog-ul avand putine asteptari de la acesta si multe intrebari. Cati oameni il vor citi? O sa le placa continutul? Daca vor citi, oare vor comenta? Comentariile vor fi pozitive sau negative?

Desi timid la inceput, cu timpul, traficul pe blog a crescut si au parut si comentarii. Totul mergea bine, astfel ca necesitatea de a pune pe blog elemente precum bannere, plugin si widget, a fost inevitabila. Din pacate, fiind un blog WordPress, platforma era limitata. Acest fapt i-a limitat mult si traficul pe blog lui Jeff.

Cititorii blogului i-au sugerat pe Twitter sa adauge un buton de re-tweet ca sa poata distribui continutul mult mai usor. I s-a parut o idee extraordinara, asa ca a inceput sa o puna in practica, incercand sa isi faca blogul cat mai accesibil.

Mai intai a lucrat la design, inspirandu-se din “Banner Caricature” de John Haycraft. Apoi, a utilizat un template nou, Frugal WordPress Theme, cu o interfata foarte accesibila. In final, a schimbat firma ce ii oferea hosting, cu una disponibila 24/7 care sa ii ofere suportul de care avea nevoie.

Adevarata provocare a fost ca, o data cu transferul, sa nu piarda cele peste 10.000 de link-uri legate de blog-ul lui pe care le-a construit in cele 15 luni de cand scria. Nu isi dorea ca oamenii sa deschida pagini goale cand acceseaza link-urile de pe diverse site-uri ce duceau la blog.

In final, a reusit transferul si a adaugat butonul de ReTweet, sugerat de cititorii sai. In doua zile a obtinut traficul pe care l-ar fi avut in doua luni cu vechiul blog fara buton. Acesta i-a crescut traficul cu 55%. Prin butonul de ReTweet, cititorii pot sa impartaseasca cu prietenii lor continutul blog-ului sau, fara sa foloseasca “copy-paste” si fara pierderi.

Pe termen lung, rezultatele sunt si mai mari. Acest buton functioneaza pentru orice blog sau website, fiind extrem de util cand vine vorba de informatii, concursuri sau promotii din magazine. Astfel, ajuta si in marketing.

Iar pentru autori, printr-un asemenea buton, continutul blog-ului poate deveni vizibil pentru persoane importante si poti ajunge sa castigi bani din bannere, de exemplu.

Un buton de ReTweet pe blog sau pe site-ul propriu ar putea sa iti aduca mai multi cititori si, de ce nu, sa te puna in contact cu diverse companii pentru a le face publicitate. Asigura-te ca scrii articole de calitate, promoveaza-le, fa-ti un public al tau si adauga acest buton de ReTweet. 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.