fbpx Cum să te acomodezi la noul loc de muncă | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum să te acomodezi la noul loc de muncă

Există o mulțime de incertitudini care vin cu noul loc de muncă. Vei întâlni oameni noi, vei avea un mediu nou de lucru și un nou set de responsabilități. Pentru a-ți fi mai ușor să te acomodezi, aceste sfaturi te-ar putea ajuta.

Pentru succesul primei săptămâni este nevoie de echilibru: cel mai probabil dorești că primele impresii să fie grozave, dar pentru asta nu uita că nu trebuie să pui prea multă presiune asupra ta pentru ca totul să iasă așa cum iți dorești. Scopul primei săptămâni este să te acomodezi.

Cu ce să începi?

Prezintă-te! 

Studiile au arătat că anxietatea în situații noi poate fi cauzată în cele mai multe dintre situații de faptul că nu ne simțim încrezători atunci când vine vorba să ne prezentăm. Este un sentiment natural. Atunci când ești nou, nu dorești neapărat să atragi atenția asupra ta. Găsește momentul potrivit și oferă-le persoanelor pe care nu le cunoști încă o introducere rapidă și energică despre tine persoanelor pe care nu le cunoșți încă.

Pune întrebări bine programate

Cercetările au arătat că noii angajați funcționează mai bine atunci când pun mai multe întrebări. Solicitând liderilor și colegilor tăi informații, te vei acomoda mai rapid. Dar cum în prima săptămână nu te vei simți confortabil să pui întrebări, iată câteva indicații despre cum și când trebuie să faci acest lucru:

Gândește-te la ce vrei să știi

În unele cazuri, este posibil să ai nevoie de permisiune să faci anumite lucruri, în timp ce în alte momente este posibil să ainevoie de sfaturi sau validări. Dacă ești specific, va fi mai puțin probabil să pierzi timpul.

Prioritizează informațiile de care ai nevoie

De exemplu, dacă nu -ți funcționeaza computerul, este nevoie de ajutor imediat. În schimb, dacă nu ai clare setate în minte obiectivele, este în regulă dacă aștepti să discuți despre asta cu managerul în următoarele săptămâni.

Caută să îți faci prieteni

Chiar dacă în prima săptămână este posibil să nu reușești să te împrietenești cu nimeni, e e nevoie să știi că este perfect normal și că în același timp dezvoltarea unei relații de încredere este foarte importanța deoarece aceasta te va face să te simți mai confortabil pe măsură ce vei cunoaște acest nou loc de muncă. De fapt, cercetările au arătat că relațiile sociale la locul de muncă ne pot face mai productivi.


Află toate detaliile legate de noul spațiu de lucru și bucură-te de el!  

Localizează toaletele, cafeaua și apa, scările și ascensoarele, de asemenea, unde poți mânca de prânz și unde poți lua pauze. Dacă nu ți s-a făcut un tur, ia în considerare să ceri asta unui coleg.

Referință: https://www.indeed.com/career-advice/starting-new-job/new-job-guide?from=careeradvice-US&trafficTk=1dm60sor04193800&jstm=1575273303330


 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.