fbpx Cum va arăta următoarea generație de video de training de succes? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum va arăta următoarea generație de video de training de succes?

Conform Cisco, până în 2021, traficul video va reprezenta 82% din traficul  total de internet. În fiecare minut, sunt încărcate 400 de ore de videoclipuri și o treime din activitatea online a utilizatorilor este dedicată vizionării videoclipurilor. Chiar dacă video-ul nu este nou în training, se pare că acesta are multe posibilități și oportunități de utilizare decât s-ar putea crede. Cum să profitați pe viitor de aceste tendințe și să folosiți video-uri pentru a încuraja inovația în materie de învățare și eficiență?

 

1. Folosiți storytelling pentru a vă capta publicul

Decât să urmați tendința "din ce în se mai scurt", este de preferat să vă concentrați pe captarea atenției. Folosiți primele secunde pentru a "prinde" cursantul, explicați-i beneficiile pe care le poate câștiga din respectivul video și încercați să-i păstrați atenția pentru o perioadă mai lungă de timp. 
Această abordare se bazează pe un principiu fundamental în storytelling, cu care cursanții sunt obișnuiți atunci când vizionează unele seriale: cârligul, reținerea, răsplata. Cârligul urmărește să capteze atenția publicului în primele câteva secunde, creând o emoție sau o tensiune între un personaj și o situație. Încărcarea are scopul de a atrage atenția, punând caracterul în fața noilor provocări. Răsplata își propune să dea o concluzie video, fie că este fericită sau nu! Deoarece aceste tehnici necesită o scriere atentă, în cazul conținutului generat de utilizatori, poate fi interesant să îi instruiți pe cei care produc cea mai mare parte a conținutului să adopte aceste coduri de povestiri și să promoveze astfel angajamentul maxim.

 

Descoperă evenimentul dedicat profesioniștilor in învățare și dezvoltare organizațională- Learning Network Festival București 2018- Design. Delivery. Technology.

 

2. Angajare de încredere și aplicare

Video-ul este un instrument excelent pentru demonstrarea "abilităților" tehnice. Dar, dintr-un punct de vedere al învățării, nu ar trebui să pierdem din vedere faptul că, în ceea ce privește eficiența, "a privi" nu este sinonim cu "a face". În acest caz, încă o dată, video-ul se poate dovedi foarte util. De exemplu, video-urile introductive pentru abordarea lui Cegos 4REAL introduc cursanții în situații cu care se pot confrunta și îi invită să lucreze la perspectivele lor cât mai curând posibil. Vizionarea, înregistrarea, compararea înseamnă că putem crește valoarea unei abilități, dar nu o putem înlocui niciodată. Prin urmare, este necesar ca integrarea video să fie una dintre multele instrumente din programele care combină cele 3 teme ale metodei 70/20/10.

 

3. Un video făcut special pentru mine?!

O altă abordare constă în îmbunătățirea experienței prin oferirea unei mostre care să stimuleze "gustul" pentru respectivul video, creând senzația că acesta a fost făcut special doar pentru cel care învață, pentru nevoile lui, în acel loc și acel moment. Această practică este posibilă și prin utilizarea capacităților de învățare adaptive ale unor platforme care vor "împinge" cursantului video-ul potrivit în funcție decontextul profesional dat. 

 

 


sursa: global-learning-development.com

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.